Borusan Okyanus gönüllülerinin 2014 yılında Büyük Ada Belediyesi ile başladığı Hayvan Barınaklarını güzelleştirme projesi devam ediyor. Borusan çalışanlarının ve ailelerinin gönüllü olarak yer aldığı Okyanus Gönüllüleri platformu Gemlik’te hayvan barınağı yapmak üzere bir araya geldi. Okyanus Gönüllüleri yaptıkları 10 adet kulübeyi Umurbey Hayvan Barınağı’na teslim ettiler.

Borusan çalışanlarının bilgi ve becerilerini toplumsal sosyal sorumluluk projelerinde gönüllülük yaklaşımıyla kullanmalarını sağlayarak eğitim, kültür-sanat, çevre, sağlık ve insan hakları konularında etkili çözümler üretmek amacıyla kurulan Borusan Okyanus Gönüllüleri Platformu bu kez Gemlik’te ki hayvanlar için bir araya geldi. Ağırlıklı olarak BorusanGrubu Gemlik kampüsünde faaliyet gösteren Borçelik ve Borusan Lojistik çalışanlarının ve ailelerinin katıldığı etkinliğe Borusan’ın İstanbul ve Bursa lokasyonlarında çalışan Okyanus Gönüllüleri de dahil oldular. “Hep Birlikte El Ele Sevgi ve İyilik Vermeye” sloganı ile hayvan barınaklarında yaşayan sevimli dostlara yeni yuvalar yapmak için Gemlik’te buluştular.

Borusan Limanında biriktirilen kullanılmış paletler, yine Borusan Limanı marangozhanesinde zımparalanma ve birleşim yerlerinin belirlenmesi işlemleri tamamlanarak montaja hazır edildiler. Borçelik’in ev sahipliği yaptığı etkinlik, Borçelik fabrika alanı içinde gerçekleştirildi, Borusan Limanın marangozhanesindan Tarık Usta’nın gözetiminde 10 adet barınak yapan gönüllüler barınakları boyadıktan sonra Umurbey Hayvan Barınağı’na teslim ettiler. Bu etkinlik ile kullanılmış paletler geri dönüştürülürken, UmurBey barınağının sakinleri de kış girişinde yeni yuvalarına kavuşmuş oldular.

İlk olarak, 2014 Yılında Büyük Ada Belediyesi ile 28 yetişkin ve 3 Çocuk gönüllü ile yola çıkılan Hayvan Barınakları Güzelleştirme projesinde Adalar Belediyesi Büyükada barınağının tüm binasını boyadı, mama kapları ve kulübeler yenilendi. Bu yılki etkinliğin birinci ayağı ise 58 yetişkin ve 11 çocuk gönüllü.ile gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında; Adalar Belediyesi Büyük Ada barınağına Borusan Oto gönüllülerinin daha önceden yapmış olduğu 5 yeni barınak bağışlandı, 15 kulübe tamir edildi ve 20 kulübe boyandı. Projenin bu sene ikinci ayağı 6 Eylül Pazar günü Borçelik tesislerinde 45 kişinin katılımıyla tamamlandı. Etkinlikte 10 yeni Köpek kulübesi yapıldı ve boyandı. Aynı gün kulübeler Hayvan Barınağına Teslim edildi.