Eskişehir'de Soytürk Çelendir, boşanma aşamasında olduğu için ayrı yaşadığı ve polis korumasında olan eşi Çiğdem Çelendir’in ailesinin evini bastı. Öfkeli koca tartışma sırasında tabancayla eşini, kayınvalidesi Aynur Çelik ve kayınbiraderi Murat Çelik’i yaraladı. Öfkeli koca olay sonrası kayıplara karıştı. Ağır yaralanan eşi Çiğdem kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, Odunpazarı ilçesi Yenikent Mahallesi Öztem Sokak'ta meydana geldi. Soytürk Çelendir (35), kendisinden boşanmak isteyen ve bir süredir de ayrı yaşadığı eşi Çiğdem Çelendir'in (29) annesi Aynur Çelik (47) ile kardeşi Muhammet Çelik’in (19) birlikte kaldığı eve gitti. Konuşmak için eve giren 4 çocuk babası Çelendir ile yemek yemekte olan eşi Çiğdem, kayınvalidesi ve kayınbiraderi ile konuşmaya başladı. Ancak iddiaya göre, bu sırada taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışma üzerine öfkeli damat, tabancayla sofrada yemek yemekte olan kayınvalidesi Çelik, kayınbiraderi Çelik ve eşi Çiğdem’ei ateş etti. Üç kişiyi yaralayan öfkeli damat, bir araca binerek kayıplara karıştı.

Silah seslerini duyan Çelik ailesinin komşuları durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Omzundan yaralandığı belirlenen kayınbirader Çelik ve kafasından hafif yaralanan kayınvalide Çelik, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kafasından ve sağ bacağından aldığı kurşunla yaralanan Çiğdem Çelendir ise Devlet Hastanesine kaldırıldı. Çiğdem Çelendir, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Çelendir çiftinin geçimsizlik ve şiddet nedeniyle bir süredir ayrı yaşadıkları ve 4 çocuklarının olduğu öğrenildi. Çiftin, bu yüzden boşanma aşamasında oldukları, ancak henüz mahkemelerinin daha görülmediği belirtildi. Çiğdem Çelendir’in şiddet ve geçimsizlik nedeniyle yaptığı şikayet üzerine polis korumasında olduğu iddia edildi. Cinayet zanlısı damatı yakalama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.