Eyüp’te boşanmak üzere olan eşi 28 yaşındaki Hatice Topçu’yla buluşan Murat Topçu (36), yanında getirdiği silahla önce eşini öldürdü, daha sonra başına ateş ederek kendi canına kıydı. Hayatını kaybeden çiftin 3 çocuğu ise yetim kaldı.

Edinilen bilgiye göre; olay Sakarya Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi’nde dün saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Murat Topçu yaklaşık bir yıldır ayrı yaşadığı boşanmak üzere olduğu eşi Hatice Topçu’yu telefonla arayarak, konuşmak istediğini söyledi. Daha önce hakkında evden uzaklaştırma kararı bulunan Murat Topçu, eşini ikna ederek bir arsada buluştu. İkili konuşmaya başladı. Sinirlerine hakim olamayan Murat Topçu, yanında getirdiği silahla Hatice Topçu’nun ayağına, göğsüne ve başına 3 el ateş etti. Hatice Topçu olay yerinde hayatını kaybetti. Murat Topçu da başına bir el ateş ederek canına kıydı. Yetim kalan çiftin 3 çocuğunun Sosyal Hizmetler Kurumu’nda yaşadığı ve acı haberi daha öğrenmedikleri ifade edildi.

Murat Topçu’nun cansız bedeni memleketi Ordu’ya gönderilirken, Hatice Topçu’nun cenaze namazı Eyüp Sultan Camisi’nde ikindi vakti kılındı. Cenazede genç kadının yakınları gözyaşlarını tutamadı. Tabuta sarılan Topçu’nun yakınları uzun süre ağladı.

Çiftin yaklaşık 1 yıldır ayrı yaşadığını belirten yakınları, ailenin 3 çocuklarının bulunduğunu ifade etti. Murat Topçu’nun, eşini telefonla arayarak, buluşma konusunda ikna ettiğini dile getiren yakınları, “Boş bir arazide buluşmuşlar. Biraz konuşmanın ardından Murat ateş etmiş.” dedi.

Kızı Hatice Topçu hakkında daha önceden bir yıl koruma kararı alındığını ancak bu sürenin dolduğunu aktaran Baba Cemal Baylan, “Koruma kararı bitmişti. Koruma kararını yeni alacaktı. Boşanma kararı almışlardı. O zamandan beri ayrı yaşıyorlardı. Bizim inancımıza göre damat da evlat sayılır. Çok üzgünüz.” ifadelerini kullandı.