Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2013 verilerine göre, evlenmeler yüzde 6 azalırken, boşanmalar 1,6 oranında arttı. Boşanmaların yüzde 43’ü ilk 5 yıl içerisinde gerçekleşiyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Uygulamalar ve Araştırmalar Merkezi (AKÜSAM) ile BEMAR Kariyer Okulu ortaklığında düzenlen ‘Aile Danışmanlığı Sertifika Programı’nı bitirenlere sertifikaları verildi. 25 kursiyere sertifikalarının verildiği törende konuşan Bemar Kariyer Okulu Müdürü Emine Aksay, boşanma oranların giderek arttığı günümüzde, boşanmaların yarıya yakınının evliliğin ilk 5 yılında gerçekleşmesinin oldukça düşündürücü olduğunu söyledi. Aksay, "Genel olarak boşanma nedenlerine baktığımızda ise geçimsizlik, şiddet, iletişimsizlik, aşırı tüketim toplumu olmak gösteriliyor. Bunun yanında sosyal paylaşım sitelerini de buna ekleyebiliriz. İtalya’da yayınlanan bir rapora göre; mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın boşanmalarda yüzde 40 oranında rol oynadığı, ikinci sırada da Facebook’un yer aldığı belirtiliyor." dedi.

AKÜSAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karakaş da günümüzde aile danışmanlığı kurumunun önemine dikkat çekti. Karakaş, modern yaşamın insan için çok önemli imkân ve araçlar sunarken bazı kurumların da değişim ve dönüşümüne neden olduğunu kaydetti. Bunlardan birisinin de aile kurumu olduğunu ifade eden Karakaş, "Her değişim ve dönüşüm sancı ve sıkıntılarıyla birlikte yaşanır. Aile kurumunun yaşadığı sıkıntılar, öncelikle Avrupa’da olumsuz sonuçlarıyla birlikte yaşandı. Daha sonra aile kurumundaki çözülme diğer toplumlara da yansıdı. Türkiye’de de aile kurumunda önemli sorunların yaşanmaya başladığı TÜİK’in aile hakkındaki rakamlarında görüldü. Boşanma oranlarının, aile içi şiddet vakalarının ve sokakta yaşayan bireylerin artışı dikkat çekici düzeydedir." diye konuştu.