Saraybosna’da 130 yıl önce Avusturya Macaristan İmparatorluğu döneminde yıkılan tarihi Bakırbaba Camii’nin hemen yanında bulunan ve üzerinde park bulunan Müslüman mezarlığı yeniden günyüzüne çıktı.

Avusturya Macaristan İmparatorluğu döneminde yıkılan tarihi Bakırbaba Camii’ni tam 130 yıl sonra Durmazlar firmasının sponsorluğunda yeniden ibadete açan Bursa Büyükşehir Belediyesi, yine aynı firmanın desteğiyle caminin hemen yanında bulunan Müslüman mezarlığını gün yüzüne çıkardı. Saraybosna’nın kalbinde at meydanı olarak anılan bölgede bulunan tarihi mezarlığın açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Starigrad Belediye Başkanı İbrahim Hacıbayriç ve bölge halkı katıldı.

Saraybosna’daki Müslümanlar açısından büyük önem taşıyan bir hizmeti gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Recep Altepe ecdada karşı güzel bir vefa borcunu daha yerine getirdiklerini ifade etti. Türkiye ve Bursa olarak her zaman için iyi ve kötü günde Bosna Hersek’in yanında olduklarını hatırlatan Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Sağlığında tanımaktan büyük mutluluk duyduğum Hafız Hacı Muliç ve arkadaşlarının hedefiydi bu mezarlığı gün yüzüne çıkarmak. Allah rahmet eylesin. O’nun hedefini gerçekleştirmek bizlere nasip oldu. Allah hiçbir zaman ağzımızın tadını bozmasın. Bizim dostluğumuzun kökleri yüzyıllara dayanıyor. Yüzyıllardır aynı kaderi paylaştık. Beraber ağladık, beraber güldük. Şimdiden sonra da her zaman birlikte olacağız. Bizim tek hedefimiz var. O’da sizin huzurlu ve mutlu olmanız, kendi ayaklarınızın üzerinde dimdik ayakta durabilmeniz. Bunun için biz elimizden geleni yapacağız. Özellikle ortak değerlerimize sahip çıkacağız. Ecdadının değerlerine sahip olmayan milletler en ufak rüzgarda savrulmaya mahkumdur. Bunun kötü örneklerini 25 yıl önce gördük. Allah bir daha savaş günlerini yaşatmasın."