Bosna-Hersek'te 3 yeni hafız beratlarını törenle aldı. Başkent Saraybosna'ya 70 kilometre mesafedeki Zenitsa'da bu bahtiyarlığa erenler arasında ilköğretim oklu öğrencisi Fatima Skoplyak (12) da vardı. Baba Zehrid Reşiç Efendi (52) ve kızı Sümeyye Reşiç'in de hafızlığı tescillendi.

Kur'an-ı Kerim öğrenmeye 5 yaşında başlayan Fatima, hocasının yönlendirmesiyle hafızlığa başlamış ve bu eğitimi aslında 10 yaşında tamamlamış. Fakat hocalarının ısrarı üzerine 2 yıl boyunca tekrar yapmış ve birkaç hafta önce Saraybosna'da imtihanı vermiş.

Bu zorlu süreci Allah'ın inayetiyle tamamladığını ifade eden Fatima, okulunu da ihmal etmemiş ve tüm sınıfları üstün dereceyle geçmiş. Fatima'nın annesi, kızının en çok gece ve sabah hafızlığa çalıştığını; bunu yanında bir dönem de folklor oyunu ve tekvando dersleri aldığını ifade etti.

HAFIZLAR ŞEHRİ ZENİTSA

Törende konuşma yapan Zenitsa Müftüsü Muharrem Dautoviç Efendi, "Bir hafızın olduğu şehirde yaşamak büyük bir onurdur. Zenitsa'da artık 30 civarında hafızımız var. Bir dönem bu sayı bir-ikiye kadar düşmüştü. Allah'a şükür, giderek artıyor. Zenitsa için 'Bosna'nın hafızlar şehri' diyebiliriz." dedi. Müslümanlara çağrıda bulunan Dautoviç Efendi, "Belki hepimiz hafız olamayı, ama Kur'an ile daha çok vakit geçirelim. Kur'an'ı yaşayalım ve onu kalplerimizde koruyalım ve namazlarımızı daha dikkatlı kılalım." dedi.

Bosna-Hersek İslam Birliği Başkan Yardımcısı İsmet Spahiç Efendi, "Ben 30 yıldan fazla süredir hafız komisyonu başkanlığı yapıyorum ve şunu güvenle söyleyebilirim ki Bosna'da gördüğüm en genç hafızı Fatima'dır. 52 yaşındaki Zehrid Efendi ise hafızlığa ilerleyen yaşlarda ulaşanlar arasında yer alıyor. Bunlar çok iyi örnekleridir, hepimiz ibret almamız lazım." şeklinde konuştu.

GENÇ VE YAŞLILAR İÇİN DE ÖRNEK

İmam ve Hafız Zehrid Reşiç de "Yüce Allah, Kur'an'ı hepimize gönderdi. Ben imam olarak Kur'an'ı son 30 yıldır okuyorum ve okutuyorum. Bugün ise hayatımın en güzel ve en mutlu günü oldu. Hayatımın amacı gerçekleşmiş gibi hissediyorum. Umarım bundan sonra diğerleri için de yararlı ve verimli olabileceğim." şeklinde konuştu.

Hafızlık beratını alan Sümeyye Reşiç ise "Gençlere bir mesaj vermek istiyorum. Biz Kur'an'la ne kadar haşır neşir olsak Kur'an da bizi o kadar koruyacak. Kur'an dünya hayatının günahlarından kaçış için muhteşem bir kapıdır. Hafızları samimi iseler inşallah kendilerini son ana kadar koruyabilecek." dedi.

Bosna-Hersek'te hafız sayısı, son iki yılda beratlarını alan 55 kişiyle birlikte 300'ü aşmış oldu.