Bosna Hersek’in Graçanitsa kentinde yaşayan Buljubasic ailesinin yaşamı 1 Mayıs 2014 gecesi minik çocukları Kenan’ın burnundan kan gelmesi ile adeta kabusa dönüştü. Graçanitsa kentinde bir firmada müdürlük yapan anne ve bankacı bir babanın oğlu olan 5 buçuk yaşındaki Kenan’ın 1 Mayıs 2014 gecesi burnundan aniden kan geldi. Kanamayı fark ederek durdurmak isteyen anne Amira Buljubasic (41) küçük çocuğun burnunu pamuk tampon ile kapatınca Kenan bu sefer de kan kusmaya başladı. Paniğe kapılan aile çağırdıkları bir ambulans ile apar topar çocuklarını Bosna Tuzla’daki bir hastaneye kaldırdı.

Tuzla’daki hastanede Kenan’a ilk müdahaleyi yapan doktorlar kanamanın nedenini öğrenmek için çocuktan kan ve sıvı örnekleri alarak bir takım tetkikler istedi. Kısa sayılacak bir bekleyişin ardından gelen ilk sonuçlar ailenin hayatını bir anda kabusa çevirdi, doktorlar minik Kenan’a lösemi teşhisi koymuştu.

Kenan için acil bir tedavi planı hazırlayan doktorlar küçük çocuğun kemoterapi almasına karar verdi. Bunun için onu başkent Saraybosna’daki bir hastaneye gönderdi. Kemoterapisi başlayan Kenan’ın ailesine ikinci kötü haber de buradaki doktorlarından geldi; Kenan’ın yaşaması için acilen kemik iliği nakline ihtiyacı vardı!
Nakil ihtiyacının ortaya çıkması üzerine, Buljubasic ailesinin başvurduğu Saraybosna’daki hastanenin anlaşmalı olduğu sigorta kuruluşu aileyi önce İstanbul’a yönlendirdi. Bir günlük bekleyişten sonra ise aile tedavi ve kemik iliği nakli için artık Acıbadem Adana Hastanesi’ne geldi. Burada Kenan’ın tedavisini Hematoloji-Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Antmen ve ekibi üstlendi.

Adana’da 5 kür kemoterapi alan Kenan’a 10 gün sonra da radyasyon tedavisi uygulandı. Bu arada nakli gerçekleştirebilmek için uygun ilik arandı. Müjdeli haber kısa bir süre sonra çok yakından geldi. Kenan’ın 8 yaşındaki kız kardeşi Zara’dan alınan örnekler nakil için yüzde yüz uyumlu çıktı.

Kemoterapi ve radyasyon tedavileri sona eren Kenan, Acıbadem Adana Hastanesi’ndeki Kemik İliği Nakil Merkezi’ne yatırıldı. Prof. Dr. Bülent Antmen ve ekibinin burada gerçekleştirdiği nakil sonrasında küçük çocuk 40 gün hastanede kaldı.

Nakil sonrası yapılan tüm testler olumlu olumlu çıkarken, Zara’nın kemik iliğinden alınan kök hücreler minik Kenan’da tuttu. Bosna Hersekli Buljubasic ailesinin yüzü gülerken, küçük Kenan’ın takibini bundan sonra Bosna’daki doktorlar yapacak. Adana’ya gelmelerinden tam 5 ay sonra kabusları sona eren Buljubasic ailesi çocuklarını evlerine götürmenin mutluluğunu yaşadı.