220 bin yatak kapasitesiyle yıllık 4 milyon turisti ağırlayan Manavgat- Side destinasyonunda su sporcuları, tura çıkarmada Avrupalı, Rus ve İskandinav turist bulmada zorluk çekiyor.

Dünyaca ünlü Antalya Side Limanı'nda her yıl maviliklere yelken açan turistler bu sene açmıyor. Side'de turistleri tekne ve bot turuna çıkaran turcular, zor bir sezon geçirdiklerini belirterek Ruslardan sonra Avrupalı turist bulmada da zorlandıklarını söylüyor.

S.S. 283 Nolu Side Bot Turları Kooperatifi Başkan Yardımcısı Engin Sonyurt, Side limanında yaptığı açıklamada, aktif sezonun başlamasına karşı bekledikleri turizm canlılığının oluşmadığını söyledi. Side'de bot turuna çıkan Rus turistlerdeki yılın ilk 4 ayındaki yüzde 35 seviyesindeki durgunluğun devam ettiğini belirten Sonyurt, "Maalesef bölgemizde Rus turistlerdeki durgunluğa Avrupalı ve İskandinav turistlerde eklendi. Bölgemizde geçen yıla göre Holanda, İngiliz, Belçika, Norveç, İsveç, Finlandiya ve Danimarkalı turistlerde yüzde 15 düşüş var. Çok kötü sezon geçiriyoruz. Side son 20 yılın en kötü turizm sezonunu geçiriyor. Geçen yıl 7 bin turisti Side'de bot ve tekne turuna çıkarmıştık, bu sene 4 bini bulabilirsek Allah'a şükredeceğiz. Bu sene toplamda geçen yıla göre yüzde 15'lik bir düşüklük bekliyoruz." diye konuştu.

Sultan Botçuluk İşletme Sorumlusu Yusuf Yüksel, Manavgat'ta bot turcularının en kötü sezonunu yaşadığını, Ruslardan sonra Avrupalı turistlerde başta Hollandalılar olmak üzere büyük oranda düşme olduğunu kaydetti. Yüksel, botçuları bu sene zor bir sezonun beklediğini sözlerine ekledi.