Boydak Yönetim kurulu üyesi Bekir Boydak, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, “Aile Şirketleri ve Markalaşma” konulu bir konferans verdi. Turgutlu İşadamları Derneği'nin davetlisi olarak gelen Boydak, aile şirketlerinin 50 yıl gibi bir sürede küçük bir mobilya atölyesinden nasıl zirveye taşındığını ve başarılı olmalarının yollarını anlattı.

Palmiye Kültür Salonu'ndaki yemekli konferansa Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, banka yöneticileri ve çok sayıda işadamı katıldı. Kendi aile şirketlerinin temellerinin 1957'de babası ve amcaları tarafından atıldığını, şu anda 13.900 kişiye istihdam sağladıklarını, 41 şirketle sekiz sektörde 2014 yılında 2.4 milyar euro ciroya ulaştıklarını belirten Bekir Boydak, “Aile büyüklerinin arasındaki dayanışma, bizim için örnektir. Şirket kurulduğu günden itibaren birbirlerini kırmadan, iş ortamında iş-aile sınırını doğru çizerek ilişkilerini devam ettirmişlerdir. İkinci kuşak olarak bizler de onları kendimize örnek alarak aynı geleneği sürdürüyoruz. İş ortamında rahat ve serbest bir şekilde fikirlerimizi paylaşırken aile ortamında saygı ve sevgiye dayalı olarak ilişkilerimiz yürüyor. Biz hep Türkiye için neler yapabiliriz, bunun derdi içinde olduk. Eskiden neysek şimdi de oyuz. Herkes gibi bir yaşam tarzı benimseyen insanlarız. Kayseri’den doğup 14 bin çalışanı ile bütünleşen devasa bir aile olduk. Bunun tek sebebi ise 'ben' değil, her zaman 'biz' olduğumuz içindir.“ dedi. Boydak, markalaşma için öyle uzun uzadıya firmalardan destek almak, bu konuda eğitimlerden geçmek yerine insanlara yapılacak işi vaat etmek ve sonra da onu yerine getirmek gerektiğini belirtti. İş hayatlarında ailenin hiçbir ferdinin doğrudan patronluk koltuğuna oturmadığının, işin çoğu kademesinde çalışılıp başarı sağlarsa müdür, genel müdür, yönetim kurulu üyeliğine kadar çıkabileceğini, aksi takdirde şirkette görev alamayacağını söyleyen Boydak, “Tüm yönetim kadromuza da yüksek eğitiminin tamamlamasının ardından görev veriyoruz.” dedi. Şirketlerinde sosyal projelerin de önemli olduğunu söyleyen Boydak, her yıl değişik yerlerde öğrencilere burs, yurt ve değişik yardım faaliyetlerinde bulunduklarını, bu faaliyetlerinin medyada çok yer almasını istemediklerini belirtti.

Konferansı dinleyenlerden bir hanımın, "Holdinginizde bayan kardeş ve çocuklarınıza da görev veriyor musunuz?" sorusu üzerine Boydak, “Kadınlarımıza da aynı şartlarda başarılı olurlarsa görev veriyoruz. Eşim çalışıyor ama birçok akraba bayanlarımız da ev hanımı, anne olmayı tercih ediyor, ona da saygı duyuyoruz.” dedi.