Boydak Holding, Boydak Ormanı lisans iptaline ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, ormanlık alanda ağaçların kurumaması için bakım ve sulama işlemlerinin yaklaşık 1 aydır kendileri tarafından sürdürüldüğü kaydedildi.

İptalin 22 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştiğini ve Orman Bölge Müdürlüğü'nün talebi üzerine söz konusu tabelanın tamamen kendi öz kaynaklarınca kaldırıldığı duyuruldu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise 2008 yılından bu yana değişik dönemlerde alana asılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adı, Hadis yazısı ve benzeri yazı ile 2008 yılından beri alanda bulunan bina ile ilgili "2014 yılında projede revizyon yapılmasına rağmen tespit edilen bu yanlışlar düzeltilmemiştir.” dedi. Bakanlık, 90 günlük sürede düzeltmelerin yapılmaması sonucu sahanın personellerince teslim alındığını duyurdu.

Boydak Holding’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Son günlerde yazılı, görsel basın ve sosyal medyada yer alan, Boydak Ormanı lisans iptaline yönelik haberlere ilişkin açıklama yapma gereği hissedilmiştir. Daha önce de ifade edildiği üzere; Boydak Holding Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında, 2008 yılında çalışmasına başlanan ve 49 yıllığına tahsisi yapılan Boydak Özel Ağaçlandırma Sahası’na ilişkin lisans, 22 Haziran 2015 tarihi itibari ile iptal edilmiştir. Söz konusu iptal akabinde gerekli teslim, tesellüm prosedürü de tamamlanmıştır. Bu süreçte, haberlere konu, tabela sökümü vb. durumlar talep edildiği şekli ile tarafımızca kaldırılmıştır. Yazılı ve görsel basında özellikle de sosyal medyada bilgimiz dışında yer alan haberler nedeniyle hiçbir kamu kurum ve kuruluşlarımızın yıpranmasını arzu etmeyiz. Bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli bir proje olduğunu düşündüğümüz bu eserin, sürdürülebilir olması amacıyla, lisansımızın iptal edilmiş olmasına rağmen Orman Bölge Müdürlüğü’nün de talebi üzere tamamen kendi öz kaynaklarımız ile ilgili sahanın sulama ve bakım işlerine de ara vermeden şimdilik kaydıyla devam etmekte olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak isteriz.”

BAKANLIK: TABELALARIN ÖZEL AĞAÇLANDIRMA YÖNETMELİĞİ'NE UYGUN HALE GETİRİLSİN

Yerel ve ulusal gazetelerin bir aydır Boydak Ormanı ve buradaki tabelalarla binayı haber yapmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yazılı açıklama geldi. Yapılan haberi 'maksatlı' olarak gören Bakanlık, açıklamasında, proje tahsisinin iptali, tabelalar ve bina ile ilgili şu ifadelere yer verdi: “Bahse konu Kayseri ili, Hacılar ilçesinde bulunan 103 hektarlık saha, özel ağaçlandırma yapılması üzere 09 Temmuz 2008 tarihinde Boydak Holding adına tahsis edilmiştir. Söz konusu sahada 2010 yılında yönetmeliğe aykırı bina ve tabelalar yapıldığı tespit edilmiş ve bunun neticesinde gereğinin yapılması için yazışmalar yapılmıştır. 2014 yılında projede revizyon yapılmasına rağmen tespit edilen bu yanlışlar düzeltilmemiştir. Kayseri Orman İşletme Müdürlüğünce son olarak 06 Mart 2015 tarih ve 479942 sayılı yazı ile Boydak Holding uyarılmış, Özel Ağaçlandırma Tamimine aykırı olarak hangar adı altındaki yapılan binanın ve saha içerisindeki tabelaların Özel Ağaçlandırma Yönetmeliği'ne uygun hale getirilmesi için 90 günlük süre verilmiştir. Süre sonunda tabelaları söken Holding, binaya herhangi bir işlem yapamayarak ek süre talebinde bulunmuş, ancak yönetmelik gereği ek süre verilmemiş ve Holdingin izin tahsisi 22 Haziran 2015 tarihinde Kayseri Orman İşletme Müdürlüğünce iptal edilmiştir. Tahsisleri iptal edilen Holdinge, sahayı teslim etmeleri için yaklaşık 3 haftalık süre verilmiştir. 20 Temmuz 2015 tarihinde de İşletme Müdürlüğü personelince saha teslim alınmıştır. Verilen gerek 90 günlük, gerekse 3 haftalık süreler içinde ve bu süreler öncesinde İşletme Müdürlüğünce sahaya herhangi bir fiziki bir müdahale yapılmamış, mevcut olan her şey korunmuştur. Maksatlı olarak haber yapılan tabelalar ilgili Holding tarafından sökülmüştür. Kayseri Orman İşletme Müdürlüğü'nün hiçbir fiziki müdahalesi olmamıştır.”