İzmir’de, Birleşik Haziran Hareketi çatısı altında bir günlük eğitim boykotuna çıkan binlerce kişi, Basmane Meydanı’nda toplandı. Polis, eylemcilerin yürümesine izin vermeyerek TOMA’larla müdahale etti. Konak Meydanı’na kadar yürümek isteyen grup müdahale sonrası İzmir Kültürpark Fuar Alanı’na çekildi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İzmir’de, Birleşik Haziran Hareketi çatısı altında bir günlük eğitim boykotuna katılan KESK'e bağlı sendikalar, sol partiler ve bazı Alevi dernekleri, bayrak ve pankartlarıyla Basmane Meydanı'nda toplandı. Polis helikopterinin sürekli havadan izlediği kalabalık grup buradan Konak Meydanı’na yürümek istedi. Grubun etrafını TOMA ve Çevik Kuvvet otobüsleriyle saran polis ise yürüyüşe izin vermedi. TOMA araçları, Çevik Kuvvet otobüsleri Basmane Meydanı'na gelen tüm yolları kesti. Fuar Basmane kapısı önünde toplanan göstericiler, sloganlar atarak Konak Meydanı'na yürüyeceklerini, burada açıklama yaptıktan sonra dağılacaklarını belirtti.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir şube müdürü, anons yaparak, yürüyüşe kesinlikle izin vermeyeceklerini, bulundukları yerde basın açıklaması yapıp dağılmalarını, aksi halde müdahale edeceklerini bildirdi.

Eylemciler ise yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis eylemcilerin üzerine TOMA’lardan gazlı su sıkarak müdahale etti. Eylemcileri kovalayan çevik kuvvet polisleri de copla müdahale ettikleri çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Müdahale sonrası eylemciler fuar alanına girdi. Polis burada da gruba müdahale etti. Eylemcilerin bazıları fuar 1 nolu hole sığındı. Polis ekipleri zaman zaman hol önündeki göstericilere de müdahale etti.