Rize’de ‘Laz Rallisi’ artık bir gelenek oldu. Her yıl kendi yaptıkları tahta arabalarla nefes kesen yarışlara imza atan Rizeliler, bu kez bayramın ikinci gününde piste çıktılar.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Dikkaya köyü sakinleri Ramazan nedeniyle önce bayramlaştı, ardından 5. kez düzenlenen Laz Rallisi’ni izlemek için köy meydanını doldurdu. Tekerlekli tahta arabalarla düzenlenen yarışlar, heyecanlı anlara sahne oldu. Çatı ve balkonlara çıkan yüzlerce kişi, bu nefes kesen mücadeleyi izledi. Fren sistemi dışında metal aksam kullanılmadan yapılan ve uzunluğu 1 metre 70 santimetre olan tahta arabalarla 750 metrelik dik parkurda yarışan sürücüler heyecanlı anlar yaşattı. 40-80 yaş arasındaki sürücülerin yarıştığı etapta aracını kontrol etmekte güçlük çeken yarışmacılar seyircilerin arasına daldı. Hızlı girdikleri virajları alamayan bazı sürücüler kaza tehlikesi atlattı. Yarışlar sırasında bitiş noktasına hızlı gelen araçların protokol üyelerine çarpmaması için saman balyalı önlem alındı. Yarışlar sonunda dereceye giren sürücülere çeşitli hediyeler takdim edildi.

YARIŞ AĞASI SEÇİLDİ

Yarışlar öncesi Dikkaya Köyü İlköğretim Okulu’nun bahçe düzenlemesini yapacak sponsorun bulunması için yarış ağası seçimi de yapıldı. 20 bin liralık bahçe düzenleme giderini üstlenen Av. Mustafa Karaman, 'yarış ağası' seçilerek bir ağacın üzerinde kurulan çardaktan yarışları izlemeye hak kazandı.