Çorum'da, TIR şoförü arkadaşlarını en mutlu günlerinde yalnız bırakmayan meslektaşları, kullandıkları çekicilerle düğün konvoyuna katıldı. Kornalarıyla Çorum sokaklarını inleten TIR şoförlerinin konvoyuna polis ceza kesti.

TIR şoförü Alper Kılcı, hayatını Hilal Şahinbaş ile birleştirdi. Mimar Sinan Mahallesi'ndeki gelin almanın ardından damadın meslektaşları, düğün konvoyuna 12 çekiciyle katıldı. Kılcı'ya ait olan çekici de gelin arabası gibi süslenerek konvoyda yer aldı. Sıra dışı düğün konvoyunda yer alan 12 çekici, korna çalarak gelin arabasının ardından mahallenin caddelerini turladı.

Aşırı gürültü nedeniyle bazı vatandaşlar düğün konvoyunu polise şikayet etti. Hıdırlık mevkiindeki Kerebi Gazi Türbesi'ne gitmek için Fevzi Çakmak Caddesi üzerinden ilerleyen düğün konvoyunu polis ekipleri durdurdu. Korna çalınmaması konusunda çekici şoförlerini uyaran polis, ceza yazmak için araçların plakalarını aldı.

'POLİSLER CEZA YAZIP MUTLULUĞUMUZU BOZMASINLAR'

Gelinle birlikte dua için Kerebi Gazi Türbesi'ne gelen damat Kılcı, 5 yıldır TIR şoförü olduğunu ve şoför arkadaşlarının araçlarıyla konvoya katılarak sürpriz yaptığını söyledi. Kılcı, “Tüm TIR şoförü arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Beni bu mutlu günümde yalnız bırakmadılar. Emniyetteki polis memurlarına da rica ediyorum. Ceza yazmak için araçlarımızın plakasını almışlar. Onlardan ceza yazmamalarını rica diyorum. Bu mutlu günümüzde mutluluğumuzu bozmasınlar” dedi.

Gelin arabası olarak ilk önce kendisine ait çekiciyi süslediğini anlatan Kılcı, çekicinin kız evine girememesi nedeniyle başka bir otomobili gelin arabası yaptıklarını söyledi.

Gelin Şahinbaş ise, "Çok renkli bir konvoy oldu. Çok güzeldi. Tüm şoförlerimize teşekkür ederiz” diye duygularını dile getirdi.

Türbedeki duanın ardından çekicilerin bulunduğu konvoy düğün salonuna hareket etti. Konvoy ilerlerken damadın şoför arkadaşlarından biri gelin arabasının önünü kesti. Düğün adetlerine göre damat yakınlarından para alan şoför yolu tekrar açtı.