Sivas’ta yaralı halde bulunan boz ayı koruma altına alındı. Nesli tükenmekle karşı karşıya bulunan boz ayı, tedavisi yapıldıktan sonra Bursa’da bulunan milli parka gönderilmesi bekleniyor.

Hafik’e 30 km mesafede bulunan Düğer köyünde boz ayı görüldü. Köylüler durumu jandarmaya haber verdi. Orman ve Su işleri Sivas Şube Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri bir haftadır köy civarında aç halde dolaştığı belirtilen boz ayıyı koruma altına almak üzere yola çıktı. 4 kişilik ekip Hafik ilçesi Düğer köyü kırsalında boz ayıyı yaralı halde buldu. Ekiplere direnen boz ayı fünyeli enjektörle uyuşturularak araçla merkeze getirildi. Belediye Hayvan Barınağı'nda su ve ekmek verilen boz ayının Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tedavi altına alınacağı kaydedildi.

Boz ayıyı bulan ekipten Sezgin Kaştaş, durumun kendilerine haber verilmesi üzerine 4 kişilik ekiple yola çıktıklarını belirterek, hayvanın önce saldırdığını daha sonra ise uyuşturarak araçla merkeze getirdiklerini söyledi. Hayvanın çeşitli yerlerinden yaralı olduğunu anlatan Kaştaş, boz ayının kayadan düştüğünü tahmin ettiklerini ifade etti.
Ayının Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tedavi edildikten sonra Bursa Karacabey’de bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderilmesi bekleniyor.