Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Parlamentosu´nun(AP) aldığı kararın yanlı bir karar olduğunu belirterek, "Tarihi iftiraları bu karar hakikate dönüştürmez" dedi.

Bekir Bozdağ, Yozgat´ta, partisinin il başkanlığı ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Avrupa Parlamentosu´nun almış olduğu kararla ilgili bir soruya Bozdağ, "Tarihi gerçeklere terstir. Tarihi iftiraları bu karar hakikate dönüştürmez. Türkiye Cumhuriyeti bakımından bu karar yok hükmünde bir karardır. O yüzden kıymeti harbiyesi yok. Avrupa Parlamentosu'nun böylesi bir olayda ne kadar tarafgir, ne kadar gerçeklerden uzak, ne kadar yanlı davrandığının göstergesidir. Tarihle, gerçeklerle bir alakası yoktur, sadece iftiralarla irtibatlı bir karardır. Hiçbir parlamento kararı, hiçbir siyasi karar iftiraları hakikate dönüştüremez. Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve bizim içinden çıktığımız Osmanlı devletinin soykırım diye bir lekesi asla yoktur. Türk milleti, Türk devleti tarih boyunca her türlü millete kucak açmış, onların yaşaması ve yaşatılması için mücadele etmiştir. Bunu söylemek Türk milletine de Türk tarihine de son derece büyük bir haksızlıktır, büyük bir saygısızlıktır. En güzel cevabı Cumhurbaşkanımız vermiştir, onların verdiği kararın Türkiye açısından bir kıymeti yoktur. Bir kulağımızdan girer öbür kulağımızdan çıkar. Türkiye yolunu ve rotasını Türkiye’ye, Türk milletine hasımlık güdüsü ile karar alanların yanlı kararları ile değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk milletinin menfaatleri, çıkarları gerçekler, hakikatler üzerinden sürdürmeye devam edecektir." diye cevap verdi.

Çözüm Sürecinin Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olduğunu ifade eden Bozdağ, "30 yılı aşkın süredir devam eden terör meselesinin tamamen sona erdirilmesi, Türkiye’de şiddetin, terörün sona erdirilmesi barışın ikliminin kalıcı olduğu bir dönemin oluşturulması için atılmış tarihi bir adımdır ve hükümetimiz bu adımı kararlıkla herkese ve her şey rağmen sürdürmeye devam edecektir. Etrafımızda 4 senedir Suriye yanarken, Irak’ta 2003’ten beri iç savaş devam ederken Türkiye’nin kendi içinde yaşanan bir terörü sona erdirme konusunda adım atması tarihi bir başarıdır. Bunu istemeyenler, sürecin başarıya ulaşmasını arzu etmeyenler her defasında bu süreci baltalamak için uğraştılar, uğraşıyorlar da. Bundan bizim hiç şüphemiz yok. Hem uluslararası çevreler Türkiye’de terörün sona ermesini istemiyor hem Türkiye’de terörden beslenen, siyaseten beslenen, başka yönlerde terörden beslenen çevreler de bunun bitmesini istemiyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti bu terörü sona erdirme konusunda kararlıdır. Hükümetimiz bu kararlılığın uygulayıcısı olmaya devam edecektir. İnşallah bu konuda ileri ki zamanda tamamiyle Türkiye’nin gündeminden düşecek bir konu haline gelecektir. Şimdi seçim olduğu için seçime dönük HDP, özelikle Doğu ve Güneydoğu’da, kırsalında ve bazı çevrelerde silahın gölgesinde oy toplama derdinde oy toplama çalışmasında olduğuna dair haberler var. Onunla ilgili güvenlik güçlerimiz gerekli tedbirleri alıyor, almaya da devam edecektir ama burada HDP’nin bir yüzünü Türkiye’ye deşifre etmek bakımından söylüyorum, İstanbul’da, Ankara’da başka yerlerde barış, özgürlük, hak, hukuk kullanan HDP, Doğu ve Güneydoğu’nun bazı bölgelerinde terör ve şiddetin dilini siyasetin dili haline getirmiştir. Terörün takviyesi ile siyaset yapmaktadır. Onun için gerçek kimliği ile ortaya çıksın. Kimsin sen, İstanbul’da konuşan mı yoksa Ağrı’da terör estiren mi, hangi siyaseti temsil ediyorsa bunu ortaya koyması lazım. Biz biliyoruz ki HDP nihayetinde legal bir parti olsa bile terörün desteği ile Türkiye’de siyaset yapıyor, bunu herkes de biliyor herkes de ifade ediyor. Ama seçim sürecinde Türkiye’nin siyasi istikrarından ve güçlü iktidarından Türkiye’nin etrafındaki bunca yangına rağmen yangın yerine dönmemiş olmasından IMF’nin kapısından dilenci olmayan bir Türkiye’den rahatsız olan çevreler bu güne kadar AK Parti’den kurtulmak için çok yol denediler. Darbe teşebbüsleri, kapatma davası, 27 Nisan Bildirisi, Gezi hadiseleri, Paralel çetenin Türkiye içerisinde yapmak istedikleri, 17-25 Aralık olayları, Çatı aday gibi girişimlerin hiçbiri netice alamadı, alamayacaktır.” diye konuştu.

HDP´nin uluslararası bir proje olarak devreye sokulduğunu söyleyen Bozdağ, "Şimdi HDP uluslararası bir proje olarak devreye sokulmuştur. AK Parti’nin vekil sayısını azaltmak, Meclis'te tek başına Anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla temsilinin önüne geçmek için uluslararası bir proje olarak devreye konulmuştur. Bundan sonra HDP’ye oy vermek için paralel yapının ve medyanın HDP´yi nasıl parlattığına ve onlara ilişkin şirin gösterme çabalarına hep beraber şahit olacağız. Doğan medyası zaten başladı. Cumhuriyet’tir, Sözcü’dür, ulusalcı geçinen çevrelere bakın yan yana getirmeniz mümkün değil ama baktığınızda HDP’nin şirin gösterilmesi için nasıl bir gayretin, çabanın içerisine gireceğini önümüzdeki dönemlerde hep beraber göreceğiz. Aman HDP’ye oy verin algısını bir şekilde seçime kadar toplumumuza pompalayacaklardır, sevecen ve şirin gösterme gayretlerini medyada bütün boyutları ile göreceğiz. Hep beraber göreceğiz. Ama onlar bir şeyi unutuyorlar, millet medyanın yaptığı bu manipülasyonları, bu şirin gösterme operasyonlarını 7 Haziran’da milletin iradesini sakatlayarak sandıkta bir operasyon yapma iradelerini çoktan gördü, tanıdı ve buna en güzel cevabı sandıkta verecektir. Dimyat’da pirince giderken evdeki bulgurdan olacaklar. Onların hesabı tutmayacaktır, Allah’ın bu millete bu devlete çizdiği istikameti bozamayacaklardır. Çünkü milletimiz istikrardan güçlü iktidardan ve iyi yönetimden ve bunun doğurduğu güvenle beraber Türkiye’nin ve milletimizin kazandırdıklarından son derece memnundur." ifadelerini kulandı.