Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Bu seçimin kendine has özellikleri olduğunu düşünüyorum. Şimdiye kadar gördüğüm seçimlerin hiç birinde olmadığı kadar bir vaat furyası var. Adeta vaat yarışı, yalan rüzgarına dönmüştür. Siyasi partilerin genel başkanlarının açıklaması vaat sınırını aşarak palavra yarışına dönüşmüş durumdadır.” dedi.

Bozdağ, Nevşehir’in Ürgüp ilçe belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Fahri Yıldız’dan ilçe hakkında brifing aldı ve partililerle görüştü. Bozdağ'a ziyaretinde AK Parti Nevşehir milletvekili adayları Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ve İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver de eşlik etti.

Bozdağ, belediye başkanlığı makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugüne kadar pek çok seçime katıldığını ancak hiçbir seçimde bu kadar 'vaat furyasına' rastlamadığını söyledi. Bozdağ, bu seçimin özellikle herkesin üzerinde durması gereken bazı özellikleri olduğunu kaydederek, “Bu seçimin kendine has özellikleri olduğunu düşünüyorum. Şimdiye kadar gördüğüm seçimlerin hiç birinde olmadığı kadar bir vaat furyası var. Adeta vaat yarışı yalan rüzgarına dönmüştür. Siyasi partilerin genel başkanlarının açıklaması vaat sınırını aşarak palavra yarışına dönüşmüş durumdadır.” dedi.

Bu seçimde AK Parti’nin iktidarından rahatsız olan çevrelerin biraraya gelerek koalisyon oluşturduklarını iddia eden Bekir Bozdağ, “Her seçimde bu vardı ama seçim için daha büyük bir koalisyon ortaya koydular. Çünkü Türkiye’nin siyasi istikrarı, güçlü iktidarı, bunun doğurduğu güven güçlü Türkiye’yi oluşturdu. Şu anda Türkiye’de zayıf ve kukla iktidar isteyenler var. Suriye’de, Irak’ta, Türkiye’nin içerisinde olan bitenlerin karşısında dilsiz ve sağır olan bir Türkiye isteyenler var. Bunun için büyük bir gayretle çalışıyorlar. Şu anda bu projeyi hayata geçirmenin adı HDP’ye barajı geçirmektir.” dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI TARTIŞMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hiçbir seçimde seçimin ana malzemesi haline gelmediğini söyleyen Bozdağ, “Bu seçimde bir yandan CHP, bir yandan HDP Diyanet İşleri Başkanlığı’nı seçimin ana gündemi haline getirdi. Bir yandan ‘Diyaneti kaldıracağız’ diyorlar öte yandan ‘Zorun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini kaldıracağız’ diyorlar, öte yandan ‘1+8+4 eğitim sistemine geçeceğiz’ diyerek ‘28 Şubat’ın eğitim zulmünü yeniden getireceğiz’ diyorlar. Daha doğru bir ifadeyle bunun anlamı ‘meslek liselerinin ve imam hatip liselerinin önünü kapatacağız’ diyorlar. Buradan CHP ve HDP’ye soruyorum; Allah aşkına sizin milletin dinini öğrenmesinden duyduğunuz rahatsızlığın sebebi nedir? Diyanetin bu ülkenin insanlarına dinini öğretmesinde, camilerde ezan okunmasında, ibadet yerlerini yönetmesinde sizin duyduğunuz rahatsızlığın sebebi nedir? Bunu bir açıklar mısınız?” şeklinde konuştu.

CHP’NİN ‘MERKEZ ÜLKE TÜRKİYE’ PROJESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı ‘Merkez Ülke Türkiye’ projesini de değerlendiren Bozdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun projeyle ilgili ‘intihal’ dediğini belirtti. Projenin Başbakan Davutoğlu'nun 'Stratejik Derinlik' isimli kitabından alındığını belirten Bozdağ, şöyle devam etti: “Bu seçimde çok projeler konuşuluyor ama projelerin özü somut değildir. Hep para vermek ve bir takım vaatler üzerinden yürümektedir. Birkaç gün önce CHP lideri Kılıçdaroğlu ‘Merkez Ülke Türkiye’ diye bir proje açıkladı. Sayın Başbakanımız da projeyi değerlendirdi. Bu proje intihaldir. İntihal dediğimiz hırsızlıktır. Sayın Başbakanımızın ‘Stratejik Derinlik’ adlı kitabından resmen çalıntıdır. Dış kapağından baktığınızda bunu görürsünüz. Kitabın içine girdiğinizde de görürsünüz. Sayın Kılıçdaroğlu ‘Stratejik Derinlik’ adlı kitabı anlayabilir mi bilemiyorum ama bu derinliğe girerse boğulur diye endişe ediyorum. Onun için Kılıçdaroğlu’na diyorum ki; sakın stratejik derinlik gibi derinlikli bir konuya girme orada boğulur kalırsın. Türkiye merkez ülke oldu zaten. Biz İstanbul’u üçüncü havaalanı ile, Marmaray’la, Londra’yı Pekin’e bağlayan hızlı tren ile, finans merkezi projemiz ile, bütün bankaların genel müdürlüklerini taşıyarak biz bunlarla İstanbul’u zaten merkez şehir yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.”

'ÜLKEYİ RESMİ GAZETEDEN TAKİP EDİN'

Muhalefetin Türkiye’de olan biteni takip edemediğini ileri süren Eski Adalat Bakanı Bekir Bozdağ, “Tabi olup biteni Cumhuriyet, Sözcü ve Hürriyet gazetelerinden, paralel medyadan takip ederseniz olacağı budur. Bir de Resmi Gazete’den, kurumların icraatlarından takip edin, iftira olmayan gerçekler üzerinden takip edin. AK Parti’ye sövmeyi, hakaret etmeyi, karalamayı ibadet zanneden çevreler üzerinden değil de Türkiye’nin gerçekleri üzerinden takip ederlerse ancak görürler ama göremiyorlar. Onların sağlam bir gözcüye ihtiyaçları olduğunu ortaya koyuyor. Gerçekleri gösterecek bir göz doktoruna Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin ihtiyacı var” diye konuştu.

Bekir Bozdağ, daha sonra Ürgüp ilçesinde esnafları ziyaret etti.