Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'taki il kongresinde gerçekleştirdiği konuşma esnasında AK Partili vatandaşların ''Bizi Afrin'e götür'' sloganlarının üzerine ''Sefer görev emri olanlar hazır olsun, ama şu anda ihtiyaç yok'' şeklinde ifadelere yer vermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından sefer görev emri son zamanlarda yoğun bir şekilde sorgulanan konular arasındaki yerini aldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da, sefer görev emri konusuyla ilgili NTV'ye açıklamalarda bulunarak, “Şu anda ihtiyaç olmadığını Sayın Cumhurbaşkanımız o açıklamasında da açıklıyor. Bu desteklere teşekkür ve gitme isteğine karşı verilen bir cevaptır. Şu anda sefer görev emri olanların bölgeye gitmesine ihtiyaç yoktur” sözlerini kaydetti. İşte, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın sefer görev emri konusuna dair NTV'ye gerçekleştirdiği o açıklamalar...

SON DAKİKA SEFER GÖREV EMRİ AÇIKLAMASI!

Sayın cumhurbaşkanımızın o açıklamasının içinde şu da var: ama şu anda buna ihtiyacımız yok.

Afrin'e sefer görev emri olanların gitmesine ihtiyaç olmadığını sayın cumhurbaşkanımızı o konuşmasında açıklıyor.

Milletimizin bir talebi var. Cumhurbaşkanımızın her konuşmasında "Reis bizi Afrin'e götür" tezahüratları oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu taleplere yönelik bir cevabıdır.

Sefer görev emri olanların bölgeye gitmesine ihtiyaç bulunmamaktadır.

TSK bu harekatı da Furat Kalkanı'nda olduğu gibi başarıyla tamamlama güç ve kabiliyetine sahiptir. Onların bizim duamıza ihtiyacı var.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SON DAKİKA SEFER GÖREV EMRİ AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Sefer Görev Emri için şunları söyledi:

"İhtiyaç olduğu anda, bizler emir komuta zinciri içinde, hiç endişe etmeyin, sefer görev emri çıktığı anda başta şahsım olmak üzere hep birlikte yola çıkarız." İfadelerini kullandı.

SEFER GÖREV EMRİ NEDİR?

Vatani görevini yerine getirmiş vatandaşların askeri ihtiyaç nedeniyle, yani milli seferberlik durumu söz konusu olduğunda yeniden askere çağrılması olarak tanımlanmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı tarafından hangi vatandaşların sefer görev emrine çağrılacaklarını ve hangi birliğe katılacaklarının duyurusu gerçekleştiriliyor.