İzmir'in Ödemiş ilçesinde bulunan Bozdağ'da tırmanan 19 kişilik dağcılık ekibi kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Grup üyelerinden Dürdane Seringeç (48) tırmanış sırasında düşerek hayatını kaybetti. Dağda mahsur kalan dağcılar, “Donuyoruz, bizi kurtarın" diyerek yardım istedi.

Bozdağ’da 14. Kış Şenliği’ne katılan Mevsim Dağcılık Kulübü üyesi oldukları belirtilen 19 dağcı, öğle saatlerinde dağa tırmanırken tipi nedeniyle bölgede mahsur kaldı. Grupta bulunan dağcılardan Dürdane Seringenç bölgede düşüp yaralandı. Seringeç, helikopterle kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada, dağcıların mahsur kaldığı bilgisi sonrası harekete geçildiği, AFAD ekibinin bölgeye sevk edildiği, Ödemiş Kaymakamlığı bünyesinde bir kriz merkezi kurulduğu ve devletin tüm imkanlarının seferber edildiği bilidirildi.

İzmir Mevsim Dağcılık Kulübü yöneticilerinden Haktan Aslan, "Dağa çıkan benim ekibimdi. Bir grup zirveye çıkıyor, 19 kişi inerken bir anda tipi bastırıyor. Mahsur kalıyorlar. Rotayı şaşırıyorlar. Ben de yerlerinde kalmalarını istedim. Saat 15.30'da Dağcılık Federasyonu Başkanı Bayram Ali Altuğ bölgeye gitti. Bir süre ona da ulaşamadık. Ancak, kulübümüzden 2 arkadaşımız AFAD'taki görevlilere bilgi verdi ve Altuğ'a ulaşıldı. Bozdağ'ın zirvesine çıkan grup, yaklaşık 400 metre aşağısına geldiğinde tipiye yakalanıyor. Bugün işyerimde tadilatımız vardı o nedenle ben tırmanışa katılamadım. Tırmanışı yapmadan önce hava durumlarını inceledik ve öğleden sonra yağış görünüyordu. Ben de uyarmıştım hocamızı, hava kötüleşirse fazla zorlamayın diye. Vadinin sol kısmı uçurum. Arkadaşlar belli bir noktaya geldikten sonra beni aradılar ve bulundukları noktada durmalarını istedim. Şu an yaklaşık 1800 metre rakımda olduklarını tahmin ediyorum. Bizim Mevsim Dağcılık Kulübümüzden 53 kişi etkinliğe katıldı. Ancak zirve ekibi 19 kişiydi. Diğerleri tırmanışı tamamlayıp döndü, ancak 19 kişi mahsur kaldı" diye konuştu.