Adıyaman'ın Merkeze bağlı Bozhöyük köyü, kuduz olduğu tespit edilen bir köpeğin bir şahsı ısırması nedeniyle 6 ay karantinaya alındı.

Edinilen bilgiye göre; kuduz olan köpek, 19 yaşındaki Elif K.'yı ısırdı. Elif K., yakınları tarafından Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Vatandaşlar, Elif K.'yı ısıran köpeği öldürüldü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personellerince, öldürülen köpekten alınan numunelerin pozitif çıkması üzerine köy 6 ay boyunca karantinaya alındığı açıklandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, yaptığı açıklamada, bir vatandaşın köpek tarafından ısırıldığı bilgisi üzerine köye giden ekiplerinin köpekten incelenmek üzere numune alındığını yapılan incelemede numunede kuduz tespit ettiklerini söyledi.

Aynı gün içerisinde ekipleri tarafından köyde ve çevre köylerdeki kedi ve köpekleri aşıladıklarını ifade eden Alan, şöyle devam etti: “Köpekle temas halindeki 2 horoz ve 2 köpek ile kuduz köpeğin ısırdığı inek itlaf edildi. İtlaf edilen inekle ilgili inek sahibine yüzde 80 oranında devlet olarak tazminatını vereceğiz. Civar köylerde kuduz ile ilgili okullarda ve vatandaşlara eğitimler verdik. Bozhöyük köyünde 6 ay boyunca karantina uygulaması yapılacak. Bundan dolayı da 6 ay boyunca bu köyümüze hayvan giriş çıkışına müsaade etmeyeceğiz”

Kuduz köpeğin ısırığına maruz kalan Elif K.'nın gözetim altında tutulduğunu, sağlık durumunun iyi olduğunu kaydeden Alan, Elif K.'ya aralıklarla aşı yapılmaya devam edileceğini dile getirdi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu ise, yaptığı açıklamada “Yaşanan kuduz vakasında Elif isimli kardeşimizin şu anda tedavi altında ve sağlık durumuyla ilgili herhangi bir problem bulunmamaktadır. Karantina sadece hayvanlar üzerinde uygulanmış olup insanlar ile ilgili herhangi bir karantina uygulaması yoktur. Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hayvanlar üzerinde karantina uygulamaya başlanmıştır. Şu anda ısırılan vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir” dedi.