Balıkesir’de AK Parti’nin seçim yürüyüşü sırasında bozkurt işareti yaptığı iddia edilen bir kadın partililer tarafından darp edildi. Olayın duyulmasının ardından karakol önünde toplanan MHP’liler duruma tepki gösterdi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Duruma tepki gösteren Balıkesir eski belediye başkanı ve MHP milletvekili adayı İsmail Ok, “Kendini bilmez birisi uçarak tekme atıyor, ağza alınmayacak sözler sarf ediyor. Gerekirse gece gündüz kendimiz kadınlarımızı koruyacağız. AKP’nin paralı askerlerine Türk kanını dövdürtmeyiz. Kendimizi koruyacağız devleti göreve davet ediyoruz.” dedi.

Olay dün saat 22.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi Teknik Lise Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre AK Parti Altıeylül İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen seçim yürüyüşüne katılan Ak Partili grup, bir apartmanın önünden geçtiği sırada Berrin Yıldız (52) isimli kadın bozkurt işareti yaptı. Bunun üzerine grupta bulunanlardan bazıları kadına küfür edip saldırdı. Darp edilen kadın çevredekilerin araya girmesiyle kurtarıldı.

Yakınlarının haber vermesiyle olay yerine gelen MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı, darp edilen Berrin Yıldız ile birlikte Bahçelievler Karakolu’na giderek şikayetçi oldu. Olayın ardından Yıldız’ı darp ettiği iddia edilen bir kişi gözaltına alındı. İfadesi alınan kadın, İl Başkanı Atıcı ile birlikte Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şahsı teşhis etti.

Olayı haber alan çok sayıda partili de karakol önüne geldi. Uzun süre karakol önünde bekleyen ve duruma tepki gösteren partililer, bir kadına yapılan çirkin davranışın kabul edilemez olduğunu ifade etti. Balıkesir eski belediye başkanı ve MHP milletvekili adayı İsmail Ok ise olaya sert tepki gösterdi. Olayın AKP’nin il yöneticileri ve belediye başkanının bulunduğu bir ortamda meydana geldiğini belirterek, “Kendini bilmez birisi uçarak tekme atıyor, ağza alınmayacak sözler sarf ediyor. Maalesef buna ne emniyetten, ne de Balıkesir’i yönetenlerden hiçbirinin tepkisi olmuyor. Emniyet, bu çirkin saldırıyı yapan şahıslar için ancak yürüyüşün bitmesini bekliyor, gözaltına alamıyor. Balıkesir’de devlet AKP el ele vermiş yasa dışı bir şekilde seçim kurulunun belirlediği alanların içerisinde her türlü bayrak, posteri devleti tanımaz bir şekilde devletin imkanlarıyla asmakta. İlgili kurumlara başvurduk ancak bu hukuksuzluğun önüne geçilemedi. Devlet görevini yapmazsa Balıkesir terörize edilebilir. Burada da birinci sorumluluk vali ve emniyet müdüründedir. Bunları görevine davet ediyoruz. Bu artık kamuoyu önünde son çağrıdır. Balıkesir’in valisi ve emniyet müdürü Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur değildir. Eğer böyleyse ülkücü hareket de kendisini koruma ve kollama hakkına sahiptir. Bundan sonra Balıkesir’de yaşanacaklardan sorumlu birinci derecede vali, emniyet müdürüdür. Ve devleti Balıkesir’de yönettiğini zanneden Edip Uğur’dur.” dedi.

Yaklaşık 3 saat karakolun önünde bekleyen kalabalık MHP il yöneticilerinin uyarısı üzerine alkışlarla olaysız bir şekilde dağıldı.