Yozgat Bozok Üniversitesi'nde 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 2 bin öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine Yozgat Vali Vekili Yavuz Güner, İl Jandarma Komutan Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, daire müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenci ve veliler katıldı. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, törende yaptığı açılış konuşmasında eğitimin öneminde değindi. Karacabey, "Bugün üniversitemiz hayatında önemli bir günü daha yaşıyor. Bugün mezun verdiğimiz öğrencilerimizin hayatında yeni bir sayfa açılıyor. Dolayısıyla onlar için önemli olan bugün bizim için de çok önemli ve özel bir gündür. Bugün elbette aramızdan mezun olmak suretiyle ayrılacak olan genç mezunlarımız için önemli bir gün. Bugün biz fakülte ve yüksek okullarımızdan 2 bin civarında arkadaşımızı uğurluyoruz. Onlara yeni hayatlarına başlarken başarılar dileyerek hayata uğurluyoruz." dedi.

Üniversitenin sadece bir diploma vermediğini ifade eden Karacabey, "Burada kazandığınız bilgi, beceri ve bu esnada kurduğunuz dostluklar gelecekte ülkemize yapacağınız hizmette çok önemli bir rol oynayacaktır. Kendi değerlerine sahip çıkarak, kendi toplumuna hizmet etmenin haklı gururunu yaşayarak ve topluma hizmet uğrunda önemli bir görevi üstlenmiş olarak buradan ayrılmış olacaksınız. Burada öğrendiğiniz bilgiler, çalışma hayatınızda mutlaka yardımcı ve yol gösterici olacaktır ama bununla beraber kazandığınız vatan ve millet sevgisi bu topluma hizmet etmekte, bu toplumun birlik ve beraberliğini sağlamakta çok önemli olacaktır. Toplumlar gençleriyle övünürler, çünkü gelecek gençlerdedir. Bütün toplumların geleceğe güvenle bakmasının yolu ve imkanı yetiştirdiği gençliğe güvenmesiyle mümkündür, biz size güveniyoruz. Biz sizin gerçekten ülkesini ve milletini seven çalışma hayatında başarılı olacak ve ülkesini severek hizmet edecek insanlar olacağınıza canı gönülden inanıyoruz. Bütün kalbimizle bu hayatınızda başarılar diliyorum." diye konuştu.

Üniversitenin, 9 fakültesi ve yüksek okullarıyla mezuniyet verdiğini söyleyen Karacabey, "Ancak henüz öğretime başlamamış 2 fakültemiz ve mezun vermemiş fakültemiz var. Bugünkü mezunlarımız 4 fakülte ve yüksek okullarımızın öğrencileridir ve 2 bin mezun veriyoruz. Bütün fakültelerimiz mezun vermeye başladığında bu sayılar 4 bin 5 bin olacaktır." bilgisini aktardı.

Vali Vekili Yavuz Güner de mezun olan öğrencileri tebrik ederek bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Konuşmaların ardında fakülte ve yüksek okullarında birinci olan öğrenciler yaş kütüklerine isim plakalarını çaktı. Dereceye giren öğrenciler protokol üyeleri tarafından ödüllendirilmesinden sonra program Türk halk müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz konseri ile devam etti.