Bakırköy'de bir eczaneye girerek kasadaki bozuk paraları çaldığı iddiasıyla yargılanan 20 yaşındaki Cihan T., ‘hırsızlık’ ve ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından toplam 4 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy’de eczane sahibi Özhan Elmas, 24 Eylül 2014 sabahı çalışanlarından dükkanının kapısının açık olduğu bilgisini aldı. Eczaneye gelen Özhan Elmas, yazarkasanın çekmecesinin yerinde olmadığını fark etti. Olay yerine çağrılan polis eczanedeki çalışma bankosundaki çekmecenin üzerinde elde ettiği parmak izini incelemeye aldı. İnceleme sonunda daha önce aynı suçtan sabıkası olan Cihan T’nin serçe parmağına ait iz olduğu ortaya çıktı. Eczane sahibi Özhan Elmas şikayetçi olmadı. Ancak Cihan T. hakkında hırsızlık ve konut dokunulmazlığı suçundan dava açıldı.

Başka suçtan tutuklu bulunan Cihan T., Bakırköy 45. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada savunma için süre istedi. Mahkeme, suçun vasfı, sanığın delil karartma ihtimali ve kaçma şüphesi nedeniyle tutuklanmasına karar verdi.

İkinci duruşmada ifade veren Cihan T., eczaneye hırsızlık amacıyla girmediğini belirterek şunları söyledi: “'Sokakta geziyordum. Karnım ağrıyordu, böbrek rahatsızlığım var. Eczanenin kapısını açık görünce içeriye girdim. İçeriye girince korktum çünkü daha önce oraya girildiğini fark ettim ve çıktım. Bundan dolayı parmak izim kalmış olabilir. Ben sadece içeriye girdim, baktım ve çıktım. Ben hırsızlık yapmadım. Kamera kaydı varsa seyredilmesini istiyorum. Suçsuzum beraatimi istiyorum.''

'BOZUK PARALAR GİTMİŞ, ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM'

Müşteki Özhan Elmas da, sabah saatlerinde işyerindeki arkadaşlarının eczaneye açmak için dükkana gittiklerinde kapının yarı açık olduğunu gördüklerini ve kendisine haber verdiklerini söyledi. Elmas, “Eczaneye gittiğimde yazar kasanın çekmesinin olmadığını gördüm. Yazar kasada cüzi miktarda bozuk para vardı. Başka herhangi bir şey alınmamıştı. Kapı açık olarak bırakıldığından insanlar da eczaneye girip zarar vermemiş. Herhangi bir ağır zararımız olmadığı için şikayetçi değilim. Zararım da duruşmaya gelmeden önce karşılanmıştır. Çok da bir zararım da söz konusu değildir.'' dedi.

Hakim, suçun işleniş biçimi, sanığın amacı, kastın yoğunluğu ve zarar ile tehlikenin boyutundan dolayı sanık Cihan T’nin 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Müşteki Elmas'ın zararının sanık tarafından karşılanmış olması ve sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle ceza 3 yıl 1 ay 15 güne indirildi. Hakim, sanığa 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.