Malatya’da bir mahallenin sakinleri, karayolunda oluşan çukurları, el arabası, kürek ve kazma kullanarak kendi imkanlarıyla onardı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, darlığından şikayet ettikleri yoldaki çukurları onarmak için kolları sıvadı. Ellerine kürek, kazma ve el arabası alan vatandaşlar, mahalledeki yollarda oluşan çukurları toprakla doldurarak onarmaya çalıştı.
Abuzer Aslan isimli vatandaş, mahalle arasındaki yolların dar olduğunu belirtti. Bununla birlikte bu yollarda derin çukurlar oluştuğunu anlatan Aslan, "Yol bozuk olduğundan çukurları dolduruyoruz. Arabalar rahat geçsin diye bu çalışmayı yaptık. Eski atılan asfalt gitmiş hep çukur oluşmuş. Yolda tek bir araba geçiyor. Bundan dolayı çukurları dolduruyoruz ki rahat gidip gelelim. 200 hane var burada. Kent merkezine bağlayan tek yolumuz burası. Başka yolumuz yoktur. Sayın milletvekillerimizden, sayın belediye başkanlarımızdan bekliyoruz ki bizlere hizmet getirsin ama kimseden ses çıkmıyor. Bu mahalle Malatya ile arası aşağı 13-14 km, dağın başında ne kanalizasyon var, ne yol var, ne içme suyumuz var. Yazın içme sularımız kesiliyor, burada hiçbir şey yok." dedi.

Muharrem Mamak ise "13 yıldır AK Parti iktidarda. Bu mahalle partiye yüzde yüz destek veren tek mahalle. Halimizi görüyorsunuz, kendi çukurlarımızı kendimiz kapatıyoruz. Bir arabadan başka hiçbir araç gitmiyor. Ne bir belediye var, ne bir ekip var, ne bir yardım var. Kendi çabalarımızla dolduruyoruz gördüğünüz gibi. Halimiz ortada, söyleyecek bir şey yok yani. Bize şeref sözü verdiler, aradan 13 yıl geçmiş, bize bir teşekkürde bile bulunmadılar" diye konuştu.