Mersin'in Bozyazı ilçesine 30 yıl aradan sonra kar yağdı. En son 1984 yılında kar yağan şehir merkezinde vatandaşlar, sabah kalktıklarında kar sürpriziyle karşılaştı. Özellikle çocuklar kendilerini sokaklara atarak kartopu oynayıp kardan adam yaptılar. Büyükler ise yıllar sonra beyaza bürünen şehrin bu görüntüsü fotoğraf karelerine aktardı.

Bozyazı Aile Hekimi Dr. Abdurrahman Sevgili de sabahın erken saatlerinde kızıyla beraber kartopu oynamak ve uzun bir aradan sonra yağan kar yağışını görüntülemek için şehrin yüksek yerlerinden Paşabeleni’ne çıktı. En son 1984 yılında ilkokulda okurken böyle karın yağdığını aktaran Dr. Sevgili, ''Sabah kar sürpriziyle uyanmamız başta çocukları ve bizleri mutlu etti. Biz de bu fırsatı değerlendirmek için kendimizi dışarıya attık.'' dedi.

Bozyazı da uzun yıllar esnaflık yapan ve şimdi de tarımla uğraşan Ahmet Ok, gece saat 01.00’de kar yağışın başladığını ve şiddetli bir şekilde devam ettiğini belirterek, '' 30 senedir Bozyazı'ya kar yağmıyordu. Bu, çocuklar için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Şehir merkezine bu kadar karın yağmasını beklemiyorduk.'' diye konuştu.

Bozyazı esnaflarından Hüseyin Hasdeniz de; ''Uzun bir aradan sonra ilk defa kar yağdı. Gerçekten bizi ve çocukları mutlu etti. Yüce Allah'a şükürler olsun. Bereket yağdı, bütün çocuklar gönüllerince oynadılar.'' ifadelerini kullandı.