Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, "Tarım sektöründe kadın sadece ırgat olarak öne çıkıyor. Oysa kadınlar da bilgiyi üretip yönetebilirler." dedi.

Ayça Katlav, yaptığı açıklamada, ekonomiye yön veren sektörlerde yönetici çoğunluğunun erkeklerden oluştuğunu, birçok alanda iş kadınına rastlandığını ama tarım sektöründe yönetici kadın sayısının bir elin parmak sayısını geçmediğini söyledi. 2010 yılı istatistik verilerine göre çalışan nüfusun sektörlere göre dağılımında yüzde 26 ile tarım sektörünün ilk sırada yer aldığını kaydeden Katlav, tüm sektörlerde çalışan kadınların yüzde 70’inin ise tarımda istihdam edildiğine dikkat çekti. Katlav, "Tarım sektöründe çalışan kadın sayısı çok olmasına rağmen yetkin makamlarda kadın çalışana yeterince rastlanmamaktadır. Kırsalda çalışan kadın genellikle ırgatlık yapmaktadır. Kadınların eğitilerek yönetim kademelerinde de görev almaları sağlanmalıdır. Irgatlık, tarım sektöründe çalışan kadının kaderi olmamalıdır. Bu anlamda kadın derneklerine çok iş düşmektedir." açıklamasında bulundu.

Düzenlenen tarım fuarlarında şimdiye kadar kadını içerisine alan bir fuar görmediklerini belirten Ayça Katlav, "Adana’da bir ilki gerçekleştirerek KIRSALDER ve MSK Fuarcılık işbirliğinde gerçekleştireceğimiz AGRİ-VIP Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda 'Tarım Sektörü, Çukurovalı Kadınların Dünya Ticaretindeki Rolü ve Dış Pazarlarla Entegrasyonu ve Kırsaldaki Kadınlar' konulu panel düzenleyeceğiz." bilgisini verdi.

BPW ve MSK Fuarcılık işbirliği ile düzenlenen panelin, 4 Haziran Perşembe günü saat 13.30’da Adana Hilton Oteli'nde gerçekleştirileceği bildirildi.