Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav, giderek artan terör olaylarının acil olarak bitirilmesini istedi. Katlav, “Zaten ekonomideki belirsizlik belimizi büktü, üstüne bir de terör belası binince siftah etmeden dükkân kapatır olduk.” dedi.

BPW Adana Kulübü’nün Ekim ayı olağan toplantılarında MHP Adana Milletvekili ve adaylarını ağırlayan Başkan Katlav, 4 kıtada 110 ülkede yaklaşık 50 bin üyesi olan dünyanın en büyük kadın organizasyonu olduklarını söyledi. Kadınların iş, sosyal, ekonomik ve siyasal anlamda statülerini yükseltmek amacında olduklarını ifade eden Katlav, “Son günlerde Türkiye’nin buhranlı günler geçirmekte olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu olumsuz gidişattan iş kadınları, iş insanları olarak hepimiz ciddi kaygılar yaşamaktayız. En büyük savaş ekonomik savaş diyoruz ama her gün ocaklara ateşler düşüyor, her gün analar ağlıyor. Yaşanan bu olumsuzluklara ‘dur’ demeliyiz. Bu anlamda siyasilere çok iş düşüyor. Kulüp olarak bu ay etkinliklerimizde siyasilerin çözüm projelerini dinleyeceğiz.” dedi.

EKONOMİK İSTİKRAR İÇİN ÖNCE GÜVENLİK OLACAK

Ekonomik istikrarın olabilmesi için öncelikle ülkede güvenliğin olması, terörün olmaması gerektiğini anlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya da, şöyle konuştu: “1 Kasım’da Türkiye’nin en kritik, en önemli seçimini yaşayacağız. 7 Haziran’dan bu güne ne değişti? Çözüm sürecinde nerede, nasıl durduğumuzu hepiniz biliyorsunuz. Sayın Bahçeli bu sürecin bir çözülme, bir ihanet süreci olduğunu söylemişti. Herkesin anneleri gülecek, dağlarda çiçek açacak, PKK silah bırakacak dediğinde Sayın Bahçeli ‘bin yılda karıldı bu ülkenin harcı. bunu bozmak kimin harcı’ diye Anadolu’nun dört bir tarafında bilboardları yazılarla doldurdu. 2009 yılında kardeşliği yaşa ve yaşat mitingleri düzenledi. Dün Bahçeli’yi anlamadılar, bu gün de anlamazlar. Bu güne baktığımızda çözüm diye bir şey yok.” 1 Kasım’da sandık başına gidecek seçmenin, terör belasının bu şekilde ortaya çıkmasını, çözüm sürecini sorgulaması gerektiğini ifade eden Karakaya, “Yani ülkeyi bu hale getirenler ‘biz arkamızı dönünce centilmenlik anlaşmasına uymamışlar, memlekete silah sokmuşlar, uçaksavarlar yerleştirmişler, asfaltları belediyenin araçlarıyla kazmışlar altına bombalar yerleştirmişler, mayınlar döşemişler, biz onlara güvendik. İç savaşa, ayaklanmaya hazırlanmışlar’ diyerek bu sorumluluktan kurtaramazsınız. Bunların hesabını vermek zorundasınız.” dedi.

Kendisinin de 2 kızı olduğunu, kendi ayaklarının üzerinde durabilmeleri için eğitimlerini sürdürdüklerini vurgulayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, Türkiye’de kadının sosyal hayattaki yeri kötü örneklere rağmen pozitif anlamda geliştiğinin altını çizdi. Kadınlar için negatif olan durumların zaman içerisinde düzeltebileceğine inandığını kaydeden Sözlü, şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet döneminde kızlar okula demişiz. Aradan 80-90 yıl geçmiş hala kızlar okula diye kampanyalar yürüttüğümüz için, kadınlar sadece talimatla iş yaptıkları için Türkiye’nin sosyal, siyasi, ekonomik tablosu negatif. Dünyaya baktığımızda sattıkları petrolü ve gazı yoksa üreterek kim zenginse kimin demokrasisi gelişmişse toplumda, iş hayatında, sosyal ve siyasi hayatta kadınların yeri bizim ortalamamızın üzerindedir. Ekonomik sıkıntılarla cesur, müteşebbis yani hayatın içerisindeki iş ve meslek sahibi kadınların çabasıyla baş edilecektir. Kadının çağdaş ve medeni şekilde hak ettiği yeri alması, bu oranın pozitif olarak artması, emin olun ki Türk demokrasisini, Türk sosyal, kültürel hayatını, medeniyet çıtasını kesinlikle yükseltecektir. Gelişmiş toplumlarda bu böyledir.”

2015 yılının yatırımcılar için, iş kadınları için, işverenler için boşa giden bir seçim yılı olduğunu söyleyen MHP İl Başkanı Yusuf Baş da, 1 Kasım’da yapılacak genel seçimlerin Türkiye’yi refaha kavuşturup, terörün, acının olmadığı, annelerin ağlamadığı güzel günlere dönüştüreceğini belirtti.

Konuşmaların ardından MHP İl Başkanı Yusuf Baş, BPW Kulübü Başkanı Ayça Katlav’a kendilerini misafir ettikleri için teşekkür ederek, çiçek verdi.