Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından 1997 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen '250 Büyük Firma Araştırması başladı. Firmaların 2014 yılı verileri ile hazırlanacak olan araştırma, düzenlendiği günden bu yana Bursa ekonomisine ilişkin önemli bir veri kaynağı oluşturuyor.
'250 Büyük Firma Araştırması' ile firmaların 2014 yılı verileri doğrultusunda toplam net iç ve dış satış büyüklüklerine göre elektronik ortamda anket formundaki bilgilere dayanılarak hazırlanacak. Araştırma için bilgilendirme yapılan firmalar, www.ilk250.org.tr adresinden kendilerine verilen kurum numarası ve şifresi ile anketi doldurabilecekler. Geçtiğimiz yıllarda hem matbu hem de elektronik ortamda form doldurulurken bu yıl ise anket formları yalnızca elektronik ortamda doldurulabilecek.
SON BAŞVURU 27 NİSAN
27 Nisan 2015 Pazartesi günü mesai bitimine kadar firmaların ankette doldurdukları verilerin kontrol edilebilmesi için 2014 yılına ait Kurumlar Vergisi e-beyannamesinin veya yeminli mali müşavir onaylı kapanış bilançosu ve ayrıntılı gelir tablosunu İş Geliştirme ve Ar-Ge Müdürlüğü’ne ulaştırması gerekiyor.
BTSO 250 Büyük Firma Araştırması’nın Bursa’nın ekonomik geleceğinin analiz edilebilmesi için çok önemli bir kaynak olduğunu belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “1997 yılından bu yana, ilçeler dahil tüm il çapında “Bursa’nın İlk 250 Büyük Firma Araştırması” nı yürütmekteyiz. 250 büyük firma araştırması ile BTSO, araştırmacılar için Bursa ekonomisine ilişkin önemli bir veri kaynağı oluşturuyor. BTSO 250 Büyük Firma Araştırması, aynı zamanda ihracat, çalışan sayıları, üretilen katma değer gibi başlıklarda ayrıntılı bilgilere sahip olma fırsatı sunacaktır. Bursa ekonomisine ilişkin, kentin en dinamik kesiminden gelen ayrıntılı sayısal veriler, Bursa’nın ekonomik geleceği konusunda konuşmak için çok önemli bir kaynak oluşturmaktadır.” Dedi.