Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), eğitim ve gelişim platformu olarak 2014 yılının Haziran ayında hayata geçirdiği BTSO Akademi yoğun ilgi görüyor. Projeden yararlanmak isteyenlerin sayısı geride kalan 1 yılda 6 bin 500’ü aştı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay yaptığı açıklamada, eğitimlerin iş dünyasının ufkunu geliştirdiğini ve hizmet kalitesini artırdığını söyledi. BTSO’nun iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun olarak gerçekleştirdiği Akademi projesinde eğitimler, Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ve profesyonel hizmet veren kuruluşları tarafından gerçekleştiriliyor. Söz konusu proje ile firmaların uzman kadrolarındaki çalışanlarına eğitimler veriliyor.

120 EĞİTİM PROGRAMI

Türkiye’ye rol model olan BTSO Akademi Projesi kapsamında kişisel gelişim eğitimlerinden, pazarlama ve satış tekniklerine; işletme, marka ve teknoloji yönetiminden kamu teşviklerine kadar 120 farklı alanda hazırlandı. Bursa iş dünyasından 6 bin 500’den fazla kişinin başvurduğu proje kapsamında tamamlanan 48 ayrı eğitim programından ise 3 bin 400 kişi yararlandı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, akademi eğitimlerinin Bursa iş dünyasına değer kattığını belirterek, “Küresel ölçekte rekabetin giderek zorlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte bir taraftan piyasa koşullarına uygun olarak yenilikçi ürün ve rekabetçi fiyatlarla rakiplerimize karşı avantaj sağlamaya çalışırken diğer taraftan da bizi farklı kılacak enstrümanları geliştirmeye çalışıyoruz. Bu noktadan hareketle, en önemli dayanağı ise eğitimde görüyoruz.” dedi.

İnsan kaynağı niteliğinin ekonomik kalkınmanın da anahtarı olduğunu belirten Burkay, “İş dünyası profesyonellerimizin kişisel gelişimlerine yapmış oldukları yatırım da aslında kentimizin ve ülkemizin geleceği adına yapmış oldukları yatırımlardır.” şeklinde konuştu.