Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin açıklama yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Toplumsal huzurumuzu ve kardeşliğimizi hedef alan insanlık dışı saldırıyı lanetliyorum. Terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

3 gün ulusal yas ilan edilen saldırıyı iş dünyası olarak nefretle karşıladıklarını belirten İbrahim Burkay, “Yaşanan hain saldırı, millet olarak hepimizi derinden üzdü. Devletimiz, inşallah bizlere bu acıyı yaşatanları hak ettikleri cezayı almaları adına en kısa sürede yargı önüne çıkaracaktır.” açıklamasını yaptı.

“Asırlardır barış ve huzurun hüküm sürdüğü bu topraklarda, kimsenin birlik beraberliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz.” diyen Burkay, “Bu zorlu günlerde birbirimize daha da kenetleneceğiz ve barıştan umudumuzu kesmeyeceğiz. Bizi birbirimize düşürmek isteyen şer odaklarına karşı, vatanımıza ve birliğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çok hassas bir süreçten geçen Türkiye’nin en önemli önceliğinin terörün bitirilmesi olduğunu vurgulayan Burkay, Türkiye’nin bu günleri geride bırakacağını kaydetti.