Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), iş dünyasının eğitim ve gelişim programı olan Akademi projesi kapsamında kasım ayında ‘Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi’ konusunda eğitim düzenleyecek. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, gerçekleştirilecek eğitim programıyla endüstriyel kazaların önlenmesi konusunda firmaları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Oda Merkez Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Grup Başkanı Mehmet Akif Alkan, AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı ve yetkililer katıldı.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Duran, kasım ayında düzenlemeyi planladıkları eğitim programı ile tehlikeli maddeler bulunduran kuruluşlarda büyük endüstriyel kazaları ve muhtemel kazaların insanlara ve çevreye olan zararlarını önlemeyi amaçladıklarını söyledi. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 30 Aralık 2013 tarihli yönetmeliğinin de bulunduğunu hatırlatan Duran, “Eğitimlerimizi endüstriyel kazalar konusunda çalışan Türk ve yabancı uzmanlar tarafından gerçekleştireceğiz. Bursa iş dünyası açısından son derece önemli bir alanda düzenleyeceğimiz eğitimlerden sanayicilerimizin ve ilgili tüm kuruluşlarımızın temsilcilerinin yararlanmasını arzu ediyoruz.” dedi.

Program kapsamında Seveso çerçeve eğitimi, risk analizi, tehlikeli ekipman gruplandırma ve kimyasal maruziyet değerlendirme, patlama dökümanı hazırlanması ve Atex direktiflerine uyum, geçmiş kaza araştırması, felaket senaryolarının hazırlanması, işlevsel güvenlik, güvenilirlik merkezli bakım, modelleme, büyük kaza önleme politikası ve güvenlik raporunun hazırlanması konularında eğitimler verilecek.