Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), Uludağ Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde otistik çocuklar için düzenlediği eğitim programı başladı.

BTSO Baha Cemal Zağra Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde gerçekleştirilen ilk gün eğitimlerine Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Sezer, BTSO Genel Sekreter Yardımcıları Okay Civelek ve Hasan Erdem’in yanı sıra öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Eğitim öncesi değerlendirmede bulunan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ulcay, otistik çocuklara daha iyi bir gelecek hazırlamak adına yapılan çalışmanın önemine değindi. Yusuf Ulcay, hayata geçirilen projede, Uludağ Üniversitesi’nin akademik kadrosu tarafından verilen eğitimlerin sadece okul öğretmenlerini değil, öğrenci velilerini de kapsadığını dile getirdi.

Vali Yardımcısı Müftüoğlu da otistik çocukları olan ailelerin yaşadıkları zorluklarını anlatarak otizmli çocukları geleceğe güvenle hazırlamak zorunda olduklarını kaydetti.

Özel eğitime ihtiyaç duyan otistik çocuklara daha nitelikli eğitim verilmesi amacıyla hayata geçirilen projenin bir yıl süreceği bildirildi.