Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) halk oyunları ekibi, üniversiteler arası halk oyunları yarışmasına katılmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalarına bu yıl başlayan Adana BTU halk oyunları ekibi kısa sürede çok yol kat etti. Her biri hayatında ilk kez halk oyunları eğitimi alan üniversite öğrencileri ilerleyen dönemlerde üniversiteler arası halk oyunları yarışmalarına katılmayı planlıyor. Çukurova Belediyesi Halk Oyunları Eğitmeni Ayhan Batğı'nın çalıştırdığı öğrencilere okul yönetimi moral yemeği verdi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Tuncay Bolat, Kültür Şubesi Müdürü Suzan Yavuz ve Bilgisayar İşletmeni Meltem Toz’un da katıldığı akşam yemeğinde öğrenciler moral depolarken, yoğun geçen günlerin stresini de üzerlerinden attı.

Çalışmaların sonunda ekibin geldiği noktadan memnuniyetini dile getiren Başkan Bolat, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil etmek için ellerinden gelen her tür gayreti gösterdiklerini ve ekip olarak öğrencilerin daima yanında olduklarını belirtti. Bolat, ekip arkadaşlarına, halk oyunları eğitmeni Ayhan Hoca'ya ve çalışmalara aksatmadan katılan ve figürleri öğrenmek için büyük çaba sarf eden öğrencilere teşekkür etti ve halk oyunları ekibinin büyük başarılara imza atacağına inandığını söyledi.