Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Arif Karademir'i Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörlüğü'ne atadı. BTÜ'nün yeni dönem Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Yıldırım Kampüsü'nde gerçekleştirilen törenle görevi kurucu Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen'den devraldı.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan BTÜ'nün kurucu Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, “Üniversitemizin misyonuna uygun bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için elimizden geleni yaptık. Bugün bir çok yönüyle, kalitesiyle, hocalarıyla, laboratuvarlarıyla, küçük de olsa fiziki mekanlarıyla Türkiye'de örnek olan bir üniversite oluşturduğumuzu düşünüyorum” dedi.

BTÜ'nün yeni Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir'e başarı dileklerini ileten Prof. Dr. Ali Sürmen, bundan sonraki dönemde ise üniversitenin sahip olduğu potansiyeli değerlendirme zamanı olduğunu söyledi.

BTÜ'nün yeni Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de, beraber çalıştığı kurucu Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen'in kendisinin de yetişmesinde büyük emekleri olduğunu belirterek, “Bu vesile ile kendisine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Şehrimize ve ülkemize yakışır şekilde, sanayinin ve sosyal dokunun ihtiyaçlarını da göz önüne alarak üniversitemizin gelişimine katkı vereceğiz.” dedi. BTÜ'nün yeni rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, görevi devraldıktan sonra da öğrencilerle bir araya geldi.