Türkiye ve Bursa’ya değer katan önemli isimleri unutmayan Nilüfer Belediyesi, alanında iz bırakmış isimleri kent mobilyaları ile halkla buluşturdu.

Nilüfer Belediyesi, Halk Evi ve şehrin çeşitli bölgelerinde her biri ülke için önemli izler bırakan isimlerin heykellerini yerleştirerek, hem vefa duygusunu gösterdi hem şehir estetiğine yeni boyut kazandırdı. Heykeltıraş Ayhan Yılmaz’ın yaptığı Türk edebiyatının en önemli şairlerinden Nazım Hikmet, Bursa’nın duayen gazeteci ve yazarı Yılmaz Akkılıç, Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar ile Türkiye’nin ilk kadın mimarı ve Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu’nun mimarı Münevver Belen gibi isimlerin heykelleri Nilüferlilerle buluştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeni kent mobilyalarında Bursa ve Türkiye’ye mal olmuş isimlere yer vererek, onları her an halkla iç içe yaşatmak istediklerini belirtti. Bozbey, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde başlattıkları çalışmanın şehrin farklı noktalarında uygulanacağını bildirdi.

Şehrin değişik yerlerine yerleştirilen heykeller vatandaşların da büyük ilgisini çekiyor. Soluklanmak için banklara oturanlara bazen Nazım Hikmet eşlik ediyor, bazen Müzeyyen Senar, bazen de Yılmaz Akkılıç. Nilüfer Belediyesi’nin bu yeni çalışmasından memnuniyet duyduklarını söyleyen Nilüferliler de bu tür projelerin devam etmesini istedi.

Proje kapsamında, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Yaşar Kemal, Aziz Nesin’in yanı sıra sanat dünyasından Zeki Müren ile Türkiye’ye mal olmuş simaların heykelleri de Nilüferlilerle farklı mekanlarda buluşacak.