Artan hırsızlık olayları vatandaşları yeni tedbir almaya yöneltti. Ev ve dükkanının kapısını değiştirenler, alarm sistemleri ve güvenlik kameraları kuranlar bir tarafa Bursalı bir esnafın aldığı tedbir görenleri hem şaşırtıyor.

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Vatan Mahallesi'nde oto kaporta ve boya dükkanı bulunan Ramazan Akıncı, güvenlik amacıyla beslediği Rottweiler cinsi Kontes ve Takoz isimli köpeklerini gündüzleri tasmalarıyla bağlı tutuyor. Geceleri tasmalarını açtığı köpeklerini dükkanın içine bırakıyor. Son dönemde mahallerinde hırsızlık olaylarının arttığını dile getiren Akıncı, hırsızların alarm ve kamera dinlemediğini belirterek, “Köpeklerimiz hırsızlara karşı birebir, on numara. Kamera, alarm var ama hırsızlara güven olmuyor. Alarmı da kamerayı da atlatıyorlar. Az bir açık cam bulsalar içeri giriyorlar. O amaçla 5 seneden beri bakıyorum şu anda Allah'a şükür öyle bir şey yaşamadık.” Geceleri köpekleri dükkanda tasmasız bıraktığını kaydeden Akıncı, “Bağladığın zaman faydasını göremezsin. Kimseyi dükkana yaklaştırmıyorlar. Mahallede son iki-üç ayda hırsızlık arttı. Hem oto hırsızları, hem ev hırsızları, hurdaları çalıyorlar. Evlerin kapılarını çalıyorlar.” şeklinde konuştu. Akıncı köpeklerin birinin 5 yaşında, diğerinin 6 aylık olduğunu, bakımlarını sürekli yaptırdıklarını ve şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadıklarını sözlerine ekledi.

Vatan Mahallesi Muhtarı Kemal Salih ise, son zamanlarda uyuşturucu başta olmak üzere asayişte vukuatların arttığını işaret ederek “Son zamanlarda oto hırsızlığı baş göstermeye başladı. 4-5 tane aracımız mahallemizde çalındı. Emniyetle paylaştık ve bu konuda çalışmalar yapılıyor. İnşallah failleri bulunup çözülecektir.” şeklinde konuştu.

Tekstil esnafı Ersin Koyun, aracının 15 gün önce çalındığını anlattı. Koyun, Emniyet'e yaptığı müracaattan sonuç alamadığından yakındı. Kendisinden öncede mahallede 4-5 aracın çalındığını, sonrasında ise terk edilmiş olarak bulunduğunu söyleyen Koyun, Ramazan Akıncı’nın dükkanına köpek bağlamasını mantıklı çözüm olarak gördüğünü ifade etti.