Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla yeni bir uygulama başlatılan Bitlis Özel Reşat Kazancı Koleji'nde herkes günde yarım saat kitap okuyor.

Öğrencilerin kitap okumaya olan ilgilerini artırmak için böyle bir uygulama başlattıklarını belirten Kolej Müdürü Nazdar Giriş, "Kitap okumaya çok önem veren bir kurumuz. Bu sebeple okulumuzda her gün 30 dakika, tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle kitap okuma saati yapıyoruz. Öğrencilerimizin kitaba olan ilgisini artırmak için, okulumuzda kitap şenliği başlattık. Bu vesile ile okulumuzda bir kitap şenliği düzenledik. Öğrencilerimizin ve velilerimizin kampanyaya olan ilgisi bizleri çok mutlu etti. Öğrencilere dağıtılan kumbaralarda yaklaşık bir ay biriktirilen paralar, kitap standında açılarak yıl içinde okunacak kitaplar alındı." dedi.

Velilerden ve öğrencilerden çok sayıda memnuniyet bildiren dönüşler alındığını belirten Okul Müdürü Nazdar Giriş, konuyla ilgili şunları söyledi: "Kitap okuma çalışmaları okulumuzda her yıl devam ediyor. İlkokulda sınıf öğretmenleri, ortaokulda Türkçe öğretmenleri ve diğer branş öğretmenleri kitaplar belirler ve bu kitaplar okulun yıllık akademik takviminde yer alır. 81 İl 81 Kitap, Kitap Sınavları gibi projelerle kitap okumaya teşvik ediliyor. Bu sayede öğrencilerimiz her ay ortalama en az dört kitap okuyor. Belirlenen kitaplardan kitap sınavları yapılıp ödüllendirmeleri yapılıyor. Ayrıca Türkçe öğretmenleriyle birlikte sınıf öğretmenleri öğrencilerin okudukları kitapları ve sayfalarını düzenli takip eder. Kitapların nitelikli okunması amacıyla kitap sınavlarının yanında Türkçe öğretmenleri, öğrencilerin okudukları kitapları 'Kitap özet formu' ile takip eder. Okul olarak öğrencilerimizin doğru eserleri yeteri kadar okumaları ve okuma alışkanlığı kazanmaları için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin, velilerimizin memnuniyeti ve öğrencilerimizin artan sınav başarısı bu işi doğru yaptığımızın en önemli belirtisidir."