Elazığ’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Bağlı Harput Bakım,Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezinde dört kız öğrenciye cinsel istismar ve şiddet iddialarına tepkiler devam ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Hazar Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Doç. Dr. Bilal Çoban benzer olayların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için yetkililerin harekete geçmesini istedi.

Başkan Bilal Çoban yaptığı açıklamada: “Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi'nden kaçıp jandarma tarafından bulunan dört kız çocuğunun ifadelerinde cinsel taciz ve şiddete maruz kaldıkları için kaçtıklarını belirtmeleri üzerine başlatılan soruşturma neticesinde Elazığ bir kez daha negatif olarak ülke gündemine gelmiştir. Bu rezil olay bütün Elazığlı hemşehrilerimizin kanını dondurmuş, bütün insanların ciğerini parçalamıştır. Benzer iddialar daha önce de başka kurum ve şehirlerde gündeme gelmiş ve benzer biçimlerde yaşanan insanlık trajedileri içimizi parçalamıştı. Bu ahlak faciasının ahlaksızlığın ve utanç verici olayın şehrimizde yaşanmış olması bizi daha derinden ve yürekten yaralamıştır.” diye görüşlerini ifade etti.

"Çetelerle, darbecilerle mücadele ettiğini söyleyen yetkililer sorumlulukları altındaki kurumların suçlara ve sapıklıklara teslim olduğunu görmemiş ve kalıcı önlem almada gecikmişlerdir" diyen Çoban şunları da kaydetti: "Daha önce çeşitli zamanlarda yazılı ve sözlü uyarılar yapıldığı iddialarını dikkate almayan ve bu hale gelinmeden önce gerekli tedbirleri almakta geç kalan yetkililerimizi şiddetle kınıyorum. Bozuk zihniyetli, gözü dönmüş ve aşağılık kişilere gösterilen tolerans varsa bir an önce ortaya çıkarılmalı ve ilgililer tarafından yargıya teslim edilmelidir.”