Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de de kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri için öncesinde prova yapıldı. Prova törende geçen yıla göre önemli bir değişiklik vardı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar yürüten 1. Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli profesyonel askerler resmigeçit birliğinde olmaması dikkat çekti. Komandoların PKK terör örgütüne karşı mücadeleyi sürdürmesinden dolayı, resmigeçit birliğini vatani görevini yapan erler oluşturdu.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları öncesinde Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda törenle ilgili prova çalışması yapıldı. Çalışmaya 1. Komando Tugayı askerleri, diğer askeri birlikler de katılarak resmigeçit yaptı. Kayseri 2. Ana Bakım Merkez Komutanlığı’nda yenilenen tank ve diğer askeri araçlarında katıldığı resmigeçit törenini vatandaşlar da izledi. Vatandaşların ilgisi daha çok 1. Komando Tugayı askerlerineydi. Resmigeçit töreni provası tamamlandıktan sonra askerler Cumhuriyet Meydanı’nda ayrıldı.

Provada dikkat çeken önemli değişikliklerden birisi ise geçen yıl resmigeçit birliğini oluşturan uzman çavuş ve uzman onbaşı düzeyindeki profesyonel ordu mensuplarının yer almamasıydı. Vatani görevini yapar erlerin oluşturduğu resmigeçit birliği, çalışmalarını yaptı. Terör örgütü PKK’ya karşı ağır darbeler indiren komando tugayının profesyonel askerleri ise son zamanda artan terör olayları ile ilgili görevlerinin sürmesinden dolayı törene katılamadıkları belirtildi.