Ukraynalı sanatçı Mykola Syadristy tarafından yapılan ve sadece mikroskop ile görülebilen eserlerin yer aldığı Mikro Minyatür Heykel Sergisi Antalya'da açıldı.

Antalya Akvaryum içerisinde açılan sergide Mykola Syadristy tarafından yapılan 14 eser yer alıyor. Sadece mikroskopla görülebilen heykeller arasında saç teli arasında gül, ayakkabı giydirilmiş gerçek bit, üzüm çekirdeğinin içinde tilki, dikiş iğnesi deliğinde yer alan deve kervanı, pirinç tanesinin üzerindeki 256 parçadan oluşan yelkenli gemi yer alıyor. Ayrıca yine sanatçı tarafından yapılan ve sadece 3,8 milimetre uzunluğunda dönen bir değirmen de en dikkat çeken eserlerden bir tanesi olarak sergideki yerini aldı.

İki firmayla birlikte sergiyi organize eden Activelife Event Company Yöneticisi İlker Kutlu Aktaş, sergide çok küçük boyutlarından dolayı Guinnes Rekorlar Kitabına giren eserlerin de bulunduğunu söyledi. Sergideki eserlerin her birinin sadece mikroskopla görülebildiğini anlatan Aktaş, "İnanılmaz eserler var." dedi. Aktaş, dünyada 5 kişinin bu sanat ile uğraştığını, serginin dünyanın değişik ülkelerinde de sergilendiğini söyledi.

Serginin açılışı Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın katılımıyla gerçekleşti. Sergi, 1 yıl Antalya Akvaryum içerisinde açık kalacak.