Türkiye'nin daha hızlı iş yapmasını sağlayacak yeni yönetim sistemine ihtiyaç olduğunu savunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sistemin yamalı bohçaya döndüğünü ifade etti. Vatandaşlardan başkanlık sistemi için destek isteyen Erdoğan, "400'ü verin, yeni Türkiye'yi birlikte kuralım." dedi.

Bazı açılışlar yapmak üzere Elazığ'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada halka hitap etti. Türkiye'nin sisteminin yamalı bohçaya döndüğünü ileri süren Erdoğan, "Bu ülke 367 garabetini yaşadı. Sizler de 10 Ağustos'ta gerekli cevabı verdiniz. Dün Cumhurbaşkanlığı külliyemizde de görüştük. Türkiye'nin daha hızlı iş yapmasını sağlayacak yeni yönetim sistemine ihtiyaç var. Bunun adı da başkanlık sistemidir. Adı ne olursa olsun. Bizim tarihimizde milletin kahir ekseriyetinin rızasını almayan yöneticilerin devletin başında kalmasının mümkün olmadığını görüyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin 367 garabetleri yaşadığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Davulu, seçtiğiniz kişinin boynuna asıp, tokmağı millete karşı sorumsuz güçlerin eline teslim ederseniz o sistem teklemeye başlar, yürümez. Onun için de yürümedi. Şu Meclis'in (TBMM) haline bakın yahu. Yakışıyor mu, oluyor mu bu? Bu sistem huzur getirmedi. Bu sistem, 15-16 ayda bir değişen hükümetler getirdi. Böyle bir ülkede istikrar olur mu? Şu andaki sistem yamalı bohça. Şimdi diyorum ki 400'ü verin, yeni Türkiye'yi kuralım, yeni anayasayı yapalım, başkanlık sistemini kuralım, çözüm sürecine koşalım. Bunu başarmamız lazım."