Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hizmet veren kreşe polis tarafından baskın düzenlenmesi kamuoyundan tepki görünce Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, iktidara yakın medyaya 'kreşte çocuk yoktu' diyerek baskını savundu. Gonca Çocuk Yuvası'nın avukatı Zeynep Öder Ergör, Emniyet Müdürü'nün bu iddiasını "Bu sözler, kurumlarımıza karşı algı operasyonu yapıldığının itirafıdır." şeklinde değerlendirdi. Ergör, "Kreşe geldiklerinde çocuk vardı. Görüntülerde de görüldüğü üzere çocuk korku hali içerisinde dışarıya çıkıyor. Sonrasında kreşe gelen çocuklar da içeriye kabul edilmiyor. Orada çocuk olmadığı sözleri gerçeği yansıtmıyor." dedi.

Ereğli'de 7 Ağustos sabahı vergi dairesi görevlileri ve polislerce 213 sayılı Vergi Usul Kanunu çerçevesinde araştırma yapmak üzere 0-6 yaş grubu çocukların eğitim gördüğü Gonca Kreş'e de baskın düzenlemişti. Küçük çocukların arama sırasında 'kreş binasında olduğu ve dışarıya çıkarıldığı' konusunda çıkan haberlerin ardından ulusal bir gazetede yayımlanan haberde Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak'ın "Kreşte tek çocuk yoktu, karşı algı operasyonu yapılıyor" açıklamasına yer verildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan kurum avukatı Zeynep Öder Ergör "Bu sözler kurumlarımıza karşı algı operasyonu yapıldığının itirafıdır." dedi. Ergör, açıklamasında kurumda öğrenim gören çocuğun binadan çıkarılma anının görüntülere de yansıdığını belirterek, "Öncelikle şöyle söyleyeyim. 3 katlı bir kreş. Her yer didik didik arandı. Çöp kutularının içi altı, itfaiye ile ilgili hortumların iç tarafları bunların her tarafına bakıldı. Çocukların patiklerinin bulunduğu dolapların içleri olmak üzere aramalar çok ayrıntılı yapıldı. Kreşe geldiklerinde çocuk vardı. Görüntülerde de görüldüğü üzere çocuk korku hali içerisinde dışarıya çıkıyor. Sonrasında kreşe gelen çocuklar da içeriye kabul edilmiyor. Orada çocuk olmadığı sözleri gerçeği yansıtmıyor. Karşı algı operasyonu olduğuna dair beyanlar asıl karşı tarafın bir algı operasyonu yaptığının bir itirafıdır. Bizim açıklamalarınızın böyle bir niyeti yoktur. Böyle bir niyet taşımamaktadır." sözlerini kaydetti.

"OSMAN AK HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Avukat Zeynep Öder Ergör, gazetede Osman Ak'ın "Şu anda soruşturmanın gizliliği sebebiyle ele geçirilenleri kamuoyu ile paylaşamıyoruz. Paylaştığımızda bu arkadaşların neden panikledikleri daha iyi anlaşılacak" şeklindeki yayınlanan sözleri ile ilgili olarak ise arama ve el koyma ile ilgili toplanan evrakların ancak hakim, savcı ve yetkili kurum avukatları huzurunda açılabileceğini, ancak Osman Ak'ın delilleri inceleme yapmış gibi bir açıklama yaptığını söyledi. Bunun hukuksuz bir davranış olduğunu ve Emniyet Müdürü Osman Ak'ın masumiyet karinesini kaybettiğini ifade eden Ergör, "7 Ağustos 2015 tarihinde müvekkilime ait şirketlere bağlı kurumlarda yaklaşık 75 saate aşkın arama ve inceleme işlemi yapılmıştır. Bu yapılan aramalarda herhangi bir suç ve suç unsuru taşıyacak emareye rastlanmamıştır. Bu hususta emniyet mensuplarınca hazırlanmış tutanaklara geçmiştir. Alınan bazı evraklar ve bilgisayar imajları sadece inceleme yapılmak ve sonrasında iade edilmek üzere alınmıştır. Bu evraklar yasa gereği ancak savcı, hakim ve yetkili kurum avukatları huzurunda açılabilir. Aksi takdirde o kadar evrakın açılıp incelenmesi hukuka aykırıdır. Bu inceleme emniyet müdürü de olsa biraz önce saydığım kişilerce dışında açılıp bakılamaz. Sayın Emniyet Müdürü Osman Ak, yasaya aykırı olarak delil torbalarını incelemiş gibi basına bir açıklama yapmıştır. Oysa devlet memurunun açıklama yapmadan önce valilikten izin alması gerekirdi. Biz Emniyet Müdürünün masumiyet karinesini çiğneyerek tarafsızlığını kaybettiği kanaatindeyiz. Kurumlarımızın itibarını zedeleyici bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Biz kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız." açıklamasında bulundu.

Ereğli'de dershaneler arasında en çok vergi veren ve vergi rekortmeni olan kurumlara baskın yapıldığı ifade ediliyor. Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak'ın 'binada çocuk yoktu' açıklamasına karşılık operasyonun yapıldığı sırada kreş binasında olan ve küçük çocuğu almaya gelen kurum görevlilerinin annesine teslim edildiği anlar kameralara yansımıştı.