Hakkari'de Özgecan için yapılan tepki yürüyüşünde, devleti yönetenlerin kadın konusunda takındıkları tavır eleştirildi. Yapılan açıklamada, "Bugün devletin başında bulunan Cumhurbaşkanı, 'kadın-erkek eşitliği fıtrata ters' diyorsa, yine bu devletin bakanı çıkıp 'hamile kadınların dışarda dolaşması uygun değil' diyorsa, 'tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masumdur' diyen milletvekili, 'tecavüze uğrayan doğursun gerekirse devlet bakar' diyen Sağlık Bakanı, 'anası tecavüze uğramışsa neden çocuk ölsün anası ölsün' diyen belediye başkanı varsa; bu zihniyetler devletin başında olduğu sürece kadınların böylesi vahşi ve insanlık dışı uygulamalara maruz kalmasına şaşmamak gerekir." denildi.

Hakkari'de Bınevş Kadın Merkezi, Mersin'in Tarsus ilçesinde kaybolduktan sonra Tarsus-Ankara karayolu Çamalan köyündeki Cin Deresi'nde cesedi yakılmış halde bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.
Hakkari Belediyesi'ne bağlı Bınevş Kadın Merkezi'nin önünde bir araya gelen ve aralarında Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Dilek Hatipoğlu'nun da bulunduğu binlerce kadın, Bınevş Kadın Merkezi önünde toplandı. Buradan yürüyüşe başlayan grup, Bulvar Cadesi üzerinde hastanenin bulunduğu çevre yoluna oradan da tekrar Hakkari Belediye hizmet binası önüne kadar devam etti. 'Tecavüzcüler idam edilsin', 'Özgecan Aslan isyanımızdır', 'Kadına şiddete hayır', 'Taciz ve tecavüzü kınıyoruz', 'Erkek vuruyor devlet koruyor' şeklinde sloganlar atan kadınlar, Özgecan Aslan'ın fotoğraflarını ve dövizler taşıdı.

Bineyş merkez yöneticisi sosyolog Özgül Doğan konuşmasında şunları dile getirdi: ''Kadın cinayetlerinin, istismarın, taciz, tecavüz ve şiddetin arttığı bir dönemde yaşamaktayız. Son olarak tüm dünyayı da etkileyen Özgecan'ın olayı bizi derinden sarsmıştır. Bu vahşetin asıl suçluları hiyerarşik ve iktidarcı eril zihniyetin ta kendisidir. Bugün devletin başında bulunan Cumhurbaşkanı, 'kadın-erkek eşitliği fıtrata ters' diyorsa, yine bu devletin bakanı çıkıp 'hamile kadınların dışarda dolaşması uygun değil' diyorsa, 'tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masumdur' diyen milletvekili, 'tecavüze uğrayan doğursun gerekirse devlet bakar' diyen Sağlık Bakanı, 'anası tecavüze uğramışsa neden çocuk ölsün anası ölsün' diyen belediye başkanı varsa söylenecek başka bir söz kalmamıştır bu ülke için. Bu zihniyetler devletin başında olduğu sürece kadınların böylesi vahşi ve insanlık dışı uygulamalara maruz kalmasına şaşmamak gerekir. Biliyoruz ki kadını kendi aleminde bir yem olarak gören kadını özgür haliyle bir birey olarak görmeyen bu kara, yobaz bağnaz anlayış devam ettikçe bu vahşiliklerle her daim karşılaşmamız ne yazık ki hep mümkün olacaktır. Bugüne kadar sürekli kadına ne yapması gerektiğini, nasıl yaşaması gerektiğini tarif edenler artık susmalılar. Bu kadar kışkırtılmış erkeklik saldırganlığı ortada dolaşırken kadını terbiye edilme yaklaşımından vazgeçilsin. Terbiye etmek istiyorlarsa canavarlaşmış erkek zihniyetini terbiye etsinler. Özgecan’ın ailesine başlığı ve sabır diliyoruz. Özgecan arkadaşımıza Allah'tan rahmet dileriz, mekanı cennet olsun.''