İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ilçesi Kasaplar Meydanı’nın altında iki katlı otopark ve üstündeki meydan düzenlemesi için düğmeye basıyor. 5.7 milyon liralık yatırımın temeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı törenle atılacak. Tören, yarın saat 13.30’da.

Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan düzenleme kapsamında 150 araba kapasiteli iki katlı yer altı otoparkı inşa edilecek. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanacak projeyle otoparkın üst kısmı, Bucalıların güzel vakit geçireceği bir mekan haline getirilecek. Platform şeklinde yapılacak meydan düzenlemesi kapsamında tören alanı ve yeşil alanlar oluşturularak, oturma grupları yerleştirilecek. Gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı ve yeni su elemanlarıyla birlikte Kasaplar Meydanı, ilçeye yakışır modern bir görünüm kazanacak. Projenin maliyeti ise 4 milyon 650 bin lira.

Büyükşehir Belediyesi, proje için kendi mülkiyetinde bulunan eski binaları yıktı. Daha önce de meydandaki özel mülkiyetlerde kamulaştırma yapan belediye, 2002-2007 yılları arasındaki çalışmalarla toplam bin 912 metrekare alandı kamulaştırma yaptı. Bunların maliyeti, 1 milyon TL’ye ulaştı. Yapım maliyeti de eklendiğinde projenin toplam maliyeti 5 milyon 650 bin TL’yi buluyor.