Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa birinci sıra adayı Ali Murat Bucak, “Çözüm süreci her seçimde pişirilip önümüze konuluyor.” diyerek iktidarın çözüm sürecini seçim malzemesi olarak kullandığını söyledi.

CHP’li adaylar Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde seçim bürosu açılışına katıldı. Burada konuşan CHP Şanlıurfa birinci sıra adayı Ali Murat Bucak, çözüm süreciyle ilgili iktidarı samimiyetsizlikle suçladı, hükümetin dış politikasını eleştirdi. “Türkiye’nin şuanda içinde bulunduğu durum komşusu ile barışık olmayan, savaşı körükleyen bir oluşum bulunmakta” diyen Bucak, kamplardaki olumsuzlukları anlattı, bunu hükümetin dış politikadaki başarısızlığına bağladı.

'AKP’NİN BARIŞ SÜRECİNDE SAMİMİ OLMADIĞINI HERKESİN BİLMESİ GEREKİYOR'

Bucak, “AKP şuana kadar barış süreci ile ilgili yaptığı görüşmelerde bir sonuca varamadı ve bunu siyasete malzeme yaparak geçtiğimiz dönem yapılan seçimde çok iyi bir oy aldı. Fakat AKP’nin barış sürecinde samimi olmadığını herkesin bilmesi gerekiyor. Bu barış sürecini sadece bir oyalama taktiği olarak görerek, seçimden seçime pişirip önümüze getiriyorlar ve oy avcılığı yapıyorlar.” diye konuştu.

Bucak, hükümetin samimiyetsiz davrandığını şu söylemleri ile destekledi: “Madem bu konuda samimilerse barajı yüzde 5’e alsınlar. Demokratik yollarla gelen siyasi temsilcilerle oturup barış süreci ile ilgili olumlu bir adım atsaydı, Anayasaya bir madde ekleseydi ama bugüne kadar bir yol alamadılar ve bir oyalama taktiği haline dönüştürdüler.”