Ankara’da buğday yüklü bir kamyona çarpan başka bir kamyon bir anda alev aldı. Çarpmanın etkisiyle buğdaylar yola dökülürken 2 araç sürücüsü de yaralandı.

Olay gece saat 02.00 sıralarında Samsun Yolu Ankara istikameti Elmadağ’a kısa bir mesafe kala meydana geldi. İddiaya göre seyir halindeki Ali Orhan yönetimindeki 55 JP 020 plakalı kamyon, 66 FA 507 plakalı Halil İbrahim Kaygusuz yönetimindeki önden giden kamyona arkadan çarptı.

Çarpmanın etkisiyle arkadan çarpan kamyon biranda bilinmeyen bir sebeple alev alıp yanmaya başladı. Aracın sürücüsü kendisini zar zor dışarı atarken durumun haber verilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, polis ekipleri de yolu kısa süreliğine trafiğe kapatıp istenmeyen bir durumun oluşmasını engellemeye çalıştı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası yangın bir süre sonra kontrol altına alındı ve söndürüldü. Ekipler yola saçılan buğdayları ise su sıkarak temizlemeye çalıştı. Kaza sonrası iki aracın sürücüsü farklı yerlerinden hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine daha sonra gelen ambulanslarla en yakın hastaneye sevk edildi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.