Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV ve Millet gazetesinin de içinde olduğu Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepki olarak Bugün gazetesi, bugünkü baskısına siyah zemin üzerine 'kara bir gün' manşetiyle çıkıyor.

Konuyla alakalı açıklama yapan Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, "Siyah bir zemin üzerinde 'kara bir gün' dedik. 'Demokrasimiz, özgürlüğümüz ve Türkiye'miz için kara bir gün' dedik." diye konuştu.

Bugün TV binasında açıklama yapan Başyurt, "Biz medya özgürlüğü adına Türkiye'deki demokrasi, fikir ve ifade özgürlüğü ve özel mülkiyetin korunması adına kara bir gün daha yaşandığını düşünüyoruz. Neden derseniz; alınan karar 3 tane bilirkişiyi gerekçe göstererek atılmış bir iftiradan ibarettir. Zira, maliye incelemiş, 2 defa 5'er yıllık incelemesini yapmış hiçbir şey bulamamış, olmadığını ifade etmiş, 'tertemiz bu şirketler' demiş. MASAK aylardır inceliyor ama hiçbir şey bulamıyor. Fakat bir mahkeme kararı, bir bahane olsun elimizde diyerekten 3 tane bilirkişinin tamamlanmamış raporunu gerekçe göstererek böyle bir karar alınmış. Kararı alan 'proje hakimler' dediğimiz hükümetin son dönem oluşturduğu ve atadığı, son dönemdeki tartışmalı bütün kararları ve uygulamaları, dosyaları karara bağlayan mahkeme değil tek hakim, atanmış bir hakim bu kararı alıyor. İnanılmaz bir şey. Türkiye'nin en büyük şirketine yönelik bu kadar basit bir gerekçede olmayacak bir nedenden dolayı böyle bir karar alınmıştır." ifadelerini kullandı.

KAYYUM'UN ATAMALARI SABAH, ATV VE AK PARTİ VEKİL YAKINLARINDAN

Yapılan bu uygulamanın medya özgürlüğüne yönelik olduğunu belirten Erhan Başyurt, "Biz, tabi ki kınıyoruz. Bunun medya özgürlüğüne yönelik olduğuna hiçbir şüphemiz yok. Bizim medya grubuna yönelik atamalara bakıyoruz, yönetim kurulu atamalarına; Sabah ve ATV grubunun eski reklam genel müdürü, yine aynı grubun eski finans CEO'su, yine AKP'li vekilin kardeşi atananlar arasında. Yine AKP ilçe teşkilatlarına üye isimler ve avukatlar atanmış. Yani tamamı partili ve havuz medyasından olduğu anlaşılıyor. Demek ki buradaki niyet; esas itibariyle medyayı havuza dönüştürmek, biat etmeyen özgür medyayı susturmak, medyadan halka doğruların ulaşmasını engellemek ve muhalefetin sesini kısmak. Şimdi böyle olunca bu bir yönüyle özel mülkiyete tecavüz olduğu gibi, hatta bir yönüyle eşkıyalık ve gasp olduğu gibi, bir yönüyle de seçimin adil, şeffaf ve rekabet içerisinde geçmesini engellemeye yönelik bir karar. Dolayısıyla adil seçimlere 1 Kasım'a şunun şurasında 3 - 4 gün kalmışken, adil ve şeffaf seçimlere yapılmış bir operasyon gözüyle bakıyoruz ve biz bunu kınadık. Birinci sayfamıza da bunu taşıdık." diye konuştu.

SİYAH BİR ZEMİN ÜZERİNE 'KARA BİR GÜN' MANŞETİ

Yarınki manşetlerini siyah zemin üzerinde 'kara bir gün' olarak belirlediklerini açıklayan Başyurt, "Demokrasimiz, özgürlüğümüz ve Türkiye'miz için 'kara bir gün' dedik. Neden olduğunu da detaylarıyla izah etmeye çalıştık. Alınan kararın hukuksuzluğunu nasıl bilirkişi üzerinden iftira ve suç uydurması oluşturulduğunu, bunları izah ettik. Ama yapacak şey bu değil. Ülkeyi karanlığa götüren bir karar. Türk okurunun, milletinin ve seçmeninin daha hassas bir tepki göstereceğini düşünüyor ve umuyoruz. Türkiye'nin karanlıktan çıkarılması yönünde bir umut ışığı olur umarım bu karar diye düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.