Mecidiyeköy'deki binalarında yayın yapan Bugün TV ve Kanaltürk televizyonların yayınları, binaya zorla giren polis ve kayyumlar tarafından karartılmaya çalışılıyor. Polisler eşliğinde kanalların ana kumanda odasına giren bazı şahıslar, yayını devralacaklarını söyleyerek yayını kesmeye çalıştı.

Bugün TV'nin yayın akışını değiştirmek için yayın odasına gelen şahıslara Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros ve diğer yöneticiler engel oldu.

Toros, yayın odasına giren şahıslardan kimlik ve görevlendirme yazılarını istedi. Kimliklerini açıklamayan ve herhangi bir yayın kesme kararı da gösteremeyen şahıslar, kanal yöneticilerini dışarı çıkartmaya çalıştı.

Daha sonra yayın odası girişine polisler geldi. Canlı yayın yapan ekibi engellemeye çalışan polisler de yayın odasından yöneticileri çıkarmaya çalıştı.

Bir mali müşavir olduğu öğrenilen şahıs yayını kesmeye çalışırken, Tarık Toros şahsa müdahale etti. Toros'un, "Hangi hakla benim yayınımı durduruyorsunuz? Kimsiniz, isminiz ne? Görev yazınız var mı?" sorularına cevap veremeyen şahıslar, ısrarla yöneticileri uzaklaştırmaya çalıştı.

Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt da, yayın odasına gelerek şahıslara görevlerini ve yetkilerini sordu. Şahıslar, kanal ve gazete yöneticilerini cevap vermeden dışarı çıkarmaya çalıştı.

Yayın odasındaki bir kanal yöneticisi de, "Toplantıda kayyumlar 'yayını devralacağız' dedi." ifadelerini kullandı.

Kanal yöneticilerinin ısrarlı tepkileri üzerine şahıslar yayın odasından ayrılmak zorunda kaldı.