Ankara’da Bugün ve Kanaltürk önünde toplanan vatandaşlar el koyma işlemlerine tepki gösterdi. Vatandaşlardan Gülsüm Ertekin, demokrasi için bugün torunuyla birlikte geldiğini açıkladı. Ertekin, “Memleketimin demokrasiden uzaklaştığını görüyorum. Bu yaşımla buradayım. Gerçekten yazıklar olsun diyorum. Zulüm sürmez ama bizim de dur dememiz lazım.” dedi.

Ankara’da Koza İpek Grubuna yapılan kayyum ataması sonrasında el koyma işlemlerine vatandaşlar tepki gösterdi. Bugün ve Kanaltürk gazetesi önünde vatandaşlar toplantı. Vatandaşlar, bu zulümlerin neden yapıldığını, herkesin kardeş olduğunu söyledi. Açıklama yapan vatandaşlardan bazıları duygularını daha fazla tutamayarak ağladı.

'BUGÜNLERDE GEÇECEK, İNŞALLAH GÜZEL GÜNLER GELECEK'

Mustafa Sadık isimli vatandaş, Koza İpek Grubuna yapılanlara tepki gösterdi. Dün Ankara-İstanbul yolu üzerinde yaşanılan olayları anlatan Sadık, “Polisler bize durup dururken üzerimize çullandılar, üzerime gaz sıktılar. Bunlar terörist mi gaz sıkıyorsun, zulüm ediyorsun. Bunların yaptıkları insanlığa sığar mı Allah bunları bizden sorar, biz de sizden bunun hesabını soracağız.” dedi. Sadık, buraya yapılan hukuksuz işlemleri protesto etmek amacıyla geldiğini açıkladı. Sadık, “Elimizde geldiğince teröristler gibi bıçakla değil. Sadece kelimelerle protesto ediyoruz. Biz kimseye bir şey yapmıyoruz. Biz Allah’a sığınıyoruz başka bir şey yapmıyoruz. Bugünlerde geçecek, inşallah güzel günler gelecek.” diye kaydetti.

'HUKUK, ÖZGÜRLÜK İÇİN BURADAYIZ. BUNLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ'

Süleyman C., ise neden burada olduğunu şöyle açıkladı: “Hukuk kalmadı, bu insanlara görüyorsunuz şuan televizyonlara el koymaya başladılar. Hukuk, özgürlük için buradayız. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Milletin, basının özgür olması lazım.”

Pembe M. de vatan, millet için burada olduğunu belirtti. Yavrularının acı çekmemesini isteyen Pembe, “Bütün Müslüman halkı için insanlar anlamıyorlar, insanlar uyansınlar artık. Biz de bu vatanın evladıyız. Bu Türkiye’den ne istiyorlar, çıksınlar anlatsınlar, kim doğruysa ona verelim. Belgeleri göstersinler ona inanalım.” diye konuştu.

'ZULÜM SÜRMEZ AMA BİZİM DE DUR DEMEMİZ LAZIM'

Gülsüm Ertekin, demokrasi, özgürlük için, torunun geleceği için burada olduğunu açıkladı. Ertekin, “Memleketimin demokrasiden uzaklaştığını görüyorum. Bu yaşımla buradayım. Gerçekten yazıklar olsun diyorum. Zulüm sürmez ama bizim de dur dememiz lazım. Akın İpek ve Melek Hanımı tanımıyorum, onlar gerçekten çok temiz insanlar. Onlara yapılan bu zulme Hayır, Hayır, Hayır diyorum.” açıklamasında bulundu.

Sonnur Karaoğlu, “Bir Müslüman bir Müslümana zulüm yapmaz. Tarhanamızla, gözlememizle biz hizmetin yanındayız. Biz önceden kardeştik, şimdi ne oldu biz yine aynı insanlarız, biz de elimizde geleni yapmaya çalışıyoruz. Niye zulüm yapmaya çalışıyorlar. Bu zulüm niye? Allah bu hizmetten ayırmasın bizi. Biz hiçbir şey yapmadık. Bu kadar insanı sokağa dökmesinler. Biz terörist değiliz. Bu zulüm niye?” diye konuştu.