Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan, bugün hukuku yok eden egemenlerin gücünü darbeci Kenan Evren’den aldığını belirterek, “Evren’in darbeci ruhu ölmedi. Bugün de hukuku yerle bir eden takipçileri ile yaşıyor ve aynı karanlık dehlizlerden besleniyor.” dedi.

Kazan, yaptığı açıklamada, Kenan Evren’in ölmesine rağmen, ‘darbeci ruhunun’ yaşatıldığını vurguladı. Hukuku yok eden, insanları zindanlarda çürüten, çocukları katleden darbeci ruh yaşadıkça yeni Kenan Evren’lerin geleceğini aktaran Kazan, şöyle konuştu: “Kimse Kenan Evren öldü diye sevinmesin. Kenan Evren yaşıyor. Bugünün egemenleri de, gücünü ve hukuku yok etme geleneğini Kenan Evren'den alıyor. Kenan Evren yaşıyor. Çıkardığı yasalar ile yaşıyor, bugün hukuku yerle bir eden takipçileri ile yaşıyor ve aynı karanlık dehlizlerden besleniyor.”

Türkiye ne zaman demokratik bir hukuk devleti olursa, işte o zaman sevinilmesi gerektiğini belirten Kazan, “Bir insanın bedeni toprağa çürümeye terkedildi diye sevinmenin hiç bir anlamı yoktur. Yaşarken alkışlayıp, ölünce darbeci demenin hiçbir değeri yoktur.” dedi. Kazan, bugün önemli olanın hukuku yok edenlere karşı çıkmak olduğunu ifade ederek açıklamasını şöyle tamamladı: “Siz bugün hukuku yok edenlere karşı çıkabiliyor musunuz, onu söyleyin? Yargı yok, hukuk yok, adalet yok, anayasa lağvedilmiş. Kimi yargıçlar sinmiş korkuyor, kimisi hukuksuzluğun tetikçisi olmuş, kimisi hücreye hapsedilmiş, mahkemeler işlevini yitirmiş, ama Kenan Evren'in bedeni öldü diye seviniyor. Kenan Evren'in ruhu yaşıyor, bedeni ölse ne fark eder? Bir Kenan Evren gider, bir Kenan Evren yaşar ve bu ülke hukuksuz ve karanlıklara mahkum olmaya devam eder”