Gaziantep Yurttaş Hakları Derneği Başkanı Ali Peri, Dağlıca'daki terör saldırısının akıbetinin henüz bilinmediğine işaret etti. Peri, “Bugün Türkiye kurulduğundan bu yana en çok şehit verdiğimiz gün olarak tarihe geçmesinden korkuyorum. Şu ana kadar açıklanmayan, ülkenin bir bölgesindeki çatışma beni ürkütüyor.” dedi.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Yurttaş Hakları Derneği Başkanı Ali Peri, Dağlıca saldırısıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Peri, “Dünyada barış diyoruz, Ortadoğu'da barış diyoruz, bölgemizde barış diyoruz. Hepsinin ötesinde Türkiye'de barış diyoruz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk yıllar önce 'Yurtta sulh, cihanda sulh' derken, sanırım bugünleri çok iyi tahlil etmiş. Bugün endişeliyim, çok mu çok üzgünüm. Bugün Türkiye kurulduğundan bu yana en çok şehit verdiğimiz gün olarak tarihe geçmesinden korkuyorum. Şu ana kadar açıklanmayan, ülkenin bir bölgesindeki çatışma beni ürkütüyor. Bunun için ülkeyi yönetenlere sesleniyorum. Bugün Türkiye'de milli yas ilan edilmelidir. Daha ne zaman yas tutacağız biz. Daha ne zaman teröre dur diyeceğiz. Daha ne zaman ülke içerisindeki barışın, huzurun sağlanması için tavır koyacağız.” diye konuştu.

Ülkede her şeyin allak bullak olduğunu dile getiren Peri, “Son zamanlarda ekonomi de siyaset de konuşulmuyor. Konuşulmasının da bir anlamı yok. Eğer bir ülkede, bir toplumda huzur yoksa, barış yoksa ekonomi konuşsan ne olacak ki? Burnumuzun dibinde Suriye'de, Irak'ta olan olaylardan sonra, özellikle Suriye'den milyonlar Türkiye'ye geldiğinde, arasında ekonomik durumunun çok çok iyi olduğunu gördüğümüz insanlar var, çok zengin olduğunu söyleyen insanlar var, ama ülkelerinde barış olmadığı için, huzur olmadığı için şu an başka bir ülkede açlık ve sefalet içerisindeler. Eğer benim ülkemde barış sağlanmazsa, huzur olmazsa, kişilerin ekonomik durumunun iyi olması çok da önemli değil. Bunun için biran önce huzur ve barış Türkiye'de sağlanmalı.” açıklamasında bulundu. Barışın hakim olmasını istediklerini kaydeden Peri, toplantının sonunda beyaz fular taktı ve basın mensuplarına dağıttı.